≫ 

Skoplje videlo moćni Real: Junajted je još "zelen" za Kraljeve, trofej Superkupa Evrope ide u Madrid! (VIDEO) (FOTO)

Madriđani nadigrali osvajača Lige Evrope, pobedili 2:1 i osvojili trofej Superkupa Starog kontinenta

  • 7

U Evropi nema boljeg od Reala.

Posle Lige šampiona, dva puta zaredom, Madriđani su potvrdili supremaciju na Starom kontinentu i drugim uzastopnim osvojenim trofejom u Superkupu Evrope.

U duelu osvajača lige šampiona i Lige Evrope, u Skoplju:

Real Madrid - Mančester junajted 2:1 (1:0).

Potpuno zaslužena pobeda ekipe Zinedina Zidana koji je nastavio da žanje trofeje: z 18 meseci na klupi španskog giganta ovo mu je šesti pehar?!

Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP

Real je pokazao klasu i, što je veoma važno reći, do kapitala i pobede je praktično stigao bez prve zvezde Kristijana Ronalda, koji je ušao pred kraj utakmice i zajedno sa saigračima sačuvao prednost koju su obezbedili Kasemiro u prvom i Isko u drugom poluvremenu.

Neizvesnost je uneo gol Lukaua, a bio je to i trenutak (62. minut) od kojeg je Junajted konačno počeo da parira Madriđanima koji su do tada bili nenadmašni i superiorni u odnosu na rivala.

U prilog tome svedoči veći posed lopte, više prilika od kojih su dve najizglednije završene udarcima o prečku, i povrh svega, golovima kojima je Real potvrdio nadmoć do tada.

Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP

Nemanja Matić je debitovao za novi klub u prvoj takmičarskoj utakmici - i ima velike zasluge za gol "đavola".

Upavo je šut srpskog reprezentativca i odbrana Kejlora Navasa prethodila golu Lukakua kome zaista nije bilo teško da "odbitak" smesti u mrežu.

Sem toga, Matić je odigrao odličan meč, delovao je mirno, sigurno, dobio je pregršt duela na sredini, delovao je kao da je već nekoliko sezona u klubu, a ne tek od ovog leta. Ako se po jutru dan poznaje, Murinjo je sa Matićem dobio ono što je tražio.

Meč je bio veoma uzbudljiv, poslednjih desetak minuta bili su za uživanje.

Junajted je na 2:1 imao šansu utakmice koju nije iskoristio Rašford (Navas mu skinuo šut po zemlji), u nadoknadi je i Felaini mogao bolje da reaguje glavom...

Na drugoj strani, i Real je mogao da reši pitanje pobednika ranije, međutim ni njegovi napadači nisu bili najbolje koncentrisani pred De Heom.

Na kraju, pobeda Reala "čista kao suza" i četvrti trofej Superkupa Evrope za najtrofejniji svetski klub.

REAL MADRID - MANČESTER 2:1 (1:0)

REAL MADRID: Navas - Karvahal, Ramos, Varan, Marselo - Kazemiro, Kros, Modrić - Bejl (od 75. Asensio), Isko (od 75. Vaskez) i Benzema (od 83. Ronaldo).

MANČESTER JUNAJTED: De Hea - Smoling, Lindelef, Darmijan - Valensija, Matić, Erera (od 56. Felaini), Pogba, Lingard (od 46. Rašford) - Mkhitarjan i Lukaku.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milovan

    8. avgust 2017 | 22:46

    Lukaku?Tavamba je izmislio fudbal za njega a Boaće je Mesi,lično!

  • Lazar

    8. avgust 2017 | 22:59

    Navijam za Mancester, ali ovaj Isko mi je jedan od omiljenih, decko zaista igra sjajno...pa sad Mancester...De Hea nas spasio vece bruke, Valensija je dobar, stvarao je sansi, ostala odbrana je slaba. Herera nista posebno nije pokazao, Pogba takodje, ne znam zbog cega je toliko placen. Cak ni ofanzivno nije nista pokazao. Matic za prvu utakmicu je jedan od boljih, ako ne i najbolji ( ne sto je nas ), ali se lepo snalazi i daje dobre lopte, sjajno je zaustavio Modrica u par navrata, bice sjajno pojacanje. Lingard ne znam zasto dobija prednost ispred Martiala ili Rasforda, decko nije kapacitet za Junajted, jednostavno ne zna. Rasford je zaista bio dobar, vidi se napredak, zao mi je sto Martial nije igrao. Miki je bio solidan, ali moze mnogo bolje, a Lukaku onako nista posebno, vise sam ocekivao, cak ni gol ne bi dao da se lopta nije odbila, a omasio je cek gol ispred golmana...u svakom slucaju nisam zadovoljan prvim poluvremenom, drugo bolje, ali i dalje slabo...za kraj FELLAINI ahaha, vidi se da se trudi, mada ga ne volim, ali se barem trudi...GGMU

  • Adem

    9. avgust 2017 | 00:56

    dovezite mitrovića

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA