Samo običan transfer, ne i pravo pojačanje Partizana: Hrvatski novinar skenirao novog igrača crno-belih koji je došao iz Rijeke!

''Nigerisjki Ronaldo'', kako su Solomona zvali, nije opravdao nadimak

  • 6

Nije samo srpska javnost bila iznenađenja dolaskom Teofilusa Solomona u Partizan! I u Hrvatskoj je ista ostala u čudu, nakon što je nigerijski napadač dogovorio prelazak iz Rijeke u Humsku.

O njemu se malo šta zna, osim da će među crno-bele doći na jednogodišnju pozajmicu uz opciju otkupa ugovora.

Fudbalski kvaliteti su potpuna nepoznanica navijačima srpskog šampiona, te smo u pomoć zvali Gorana Đulića, kolegu iz Hrvatske i člana redakcije ''nogometplus.net'', koji je za Telegraf skenirao Solomona i pokušao donekle da približi srpskoj javnosti o kakvom se igraču radi.

I sam Goran je priznao da je vest bila iznenađujuća.

Foto: youtube/printscreen/Love Players

- Kao grom iz vedra neba odjeknula je vest o pozajmici igrača Rijeke Teofilusa Solomona u beogradski Partizan. Najavljen kao ''nigerisjki Ronaldo'' teško može opravdati svoj nadimak, međutim, sigurno će zaoštriti konkurenciju u napadu crno-belih - počeo je Đulić svoju analizu za Telegraf_

- U Rijeku je došao sa 15 godina kao deo velikog projekta kluba sa Kvarnera u razvoju vlastite omladinske škole i dovođenja talenata iz fudbalske akademije Abuja u Nigeriji.

- Uprkos već dužem boravku u šampionu Hrvatske, nije zabeležio nijedna nastup za prvi tim. Dosadašnju karijeru krasile su mu pozajmice u Rijekinoj filoijali Pomorcu iz Kostrene, Zadru, Šibeniku u kojem je zablistao sa 11 pogodaka na 34 nastupa u drugoj ligi. Zatim je usledila i prvoligaška scena gde je u dresu Istre 1961 dao sedam golova i imao dve asistencije na 33 nastupa.

- Ovog leta se šuškalo o potencijalnom inostranom anganžmanu, a najaktivniji klubovi po tom pitanju bili su Gent, Genk i Lokeren iz Belgije, te Roda iz Holandije.

Zatim je usledio Goranov odgovor koji se baš i neće svideti navijačima Partizana.

- S obzirom na dosadašnje prikazane igre u manjim klubovima, te veliku nekonzistentnost u dresu Istre koja objektivno nije u gornjem domu hrvatskog fudbala, teškos e Solomon može prikazati kao pojačanje već isključivo kao običan transfer. Uprkos relativno tankom kadru hrvatskog prvaka, odluka o njegovoj daljoj pozajmici takođe govori o njegovom trenutnom potencijalu - rekao je Đulić i nastavio:

- Tehnički je dobar napadač, voli da se ubacuje sa krila u sredinu i sigurno će pomoći Partizanu u pokušaju odbrane titule. Mešutim, ukoliko crno-beli prodaju Uroša Đurđevića, Teofilus Solomon sigurno neće biti taj koji će moći da nadomesti otupelu oštricu Partizanovog napada.

(M.M.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA