≫ 

Ovako će izgledati Nacionalni stadion Srbije: Poznato je i kada će biti završen (FOTO) (VIDEO)

Buduće planove otkrio je predsednik FSS Slaviša Kokeza

  • 73

Još kada je dao opširan intervju za Telegraf, predsednik Fudbalskog saveza Srbije Slaviša Kokeza najavio je izgradnju Nacionalnog stadiona od minimum 50.000 mesta.

Razlog za toliki kapacitet svakako je ideja da se Beograd kandiduje za finale Lige šampiona ili Lige Evrope, što je Kokeza sada potvrdio i u izjavi za Srpski Telegraf.

Prvi čovek FSS je otkrio i kako bi stadion mogao da izgleda.

>>> KOKEZA: Nikada nisam krio da sam navijač Crvene zvezde!

- Ono što bi moglo da se očekuje jeste možda nešto slično stadionu Espanjola, ali sa malo većim kapacitetom i brojem sedišta. Tako bismo mogli da dobijemo organizaciju velikih takmičenja poput finala Lige Evrope ili Lige šampiona, za koje morate da ispunite određene standarde - rekao je Kokeza i dodao:

Foto: Wikimedia/Panotxa
Foto: Wikimedia/Arup
Foto: Wikimedia/Alzinous
Foto: Wikimedia/Elemaki

- Očekujem da nam ljudi iz UEFA u narednih 15-20 dana pošalju projektante koji su pravili stadione širom Evrope i koji će nam pomoći da odredimo lokaciju. Plan je da izgradnja počne tokom 2018. i da Srbija dobije Nacionalni stadion krajem 2020. godine.

Kada smo već kod lokacije, Kokeza je otkrio jednu od potencijalnih:

- Razmatramo više lokacija. Mogu samo jednu da otkrijem. To je Makiško polje, odnosno veliki prostor koji se pruža posle nadvožnjaka za Čukaričku padinu. Ipak, projektanti iz UEFA  odrediće koja lokacija ispunjava standarde.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Фамилија

    16. avgust 2017 | 10:06

    Национални стадион? Дал најсиромашнијој држави Европе треба такво трошење пара?

  • misirac

    16. avgust 2017 | 16:05

    Za te pare mogu da dobiju dva vrhunska stadiona. Marakana bi izgledala svetski, a i JNA bi izgledao lepo. Tako bi imali jedan manji, do 40-45.000 i jedan veliki do 70.000 mesta. U celu priču bi se uključili i sami klubovi, plus njihovi sponzori. Sve te pare zajedno i imamo dva vrhunska stadiona, koji bi se stvarno i koristili. Ovako bi samo skrcali ogromne pare na jedan stadion, na kome bi se odigralo 5-6 utakmica godišnje i više bi se koristio za raznorazne koncerte. Dok za to vreme i dalje propadaju dva stadiona, naša dva najveća kluba itd. Ali ok, to je moja logika... Valjda oni znaju šta rade...

  • Nešo

    16. avgust 2017 | 10:17

    Stadion je davno trebao da bude završen , tako je obecao bivši premijer sadašnji predsednik .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA