≫ 

Pita li iko išta Napredak i Borac u ovoj borbi za srpski fudbal? (Ali stvarno)

Dva naša najveća kluba neće ovog vikenda igrati utakmice Superlige jer im okolnosti idu na ruku - može im se! Najveći su. Najuticajniji.

  • 12

Zvezda - odloženo. Partizan - odloženo.

Dva naša najveća kluba neće ovog vikenda igrati utakmice Superlige jer im okolnosti idu na ruku - može im se! Najveći su. Najuticajniji.

Gde "večiti" okom, Superliga skokom.

Čelnici takmičenja doneli su odluku da meč Borca i Zvezde u Čačku odlože zbog neadekvatne travnate podloge na stadionu kraj Morave?!

- Da se igrači ne povrede - obrazloženo je.

Zamislite samo situaciju da FA Engleske odloži utakmicu Stouka i Svonsija ili u Seriji A da se desi odlaganje u Firenci, jer će lopta previše da "tandrče" po ledini na kojoj bi igrači mogli da zarade pogubna iščašenja i povrede.

Naravno, tako nešto nije ni moguće tamo gde su elementarni uslovi za odigravanje utakmica, dakle dobro pripremljen teren u svakom trenutku (i po kiši i snegu i žegi) - nešto što se podrazumeva.

>>> Odložen meč Partizan - Napredak!

U Čačku su stavljeni reflektori, a teren im rđav. Logiko, zbogom.

Nemoguće je da je se teren toliko "pohabao" posle samo dve utakmice od početka sezone.  I već je neupotrebljiv. Ili se naprasno oštetio baš sada kad Zvezda stiže.

Zvezdi jeste u interesu odlaganje, sledi joj revanš sa Krasnodarom. Plasman u Ligu Evrope je interes srpskog fudbala, ne beže od toga u Čačku, džentlemenski bi verovatno izašli u susret crveno-belima svakako i da nije lošeg terena...

Foto: Marko Todorović

A Borac?

Ko "šiša" Čačane. Kao da ne postoje, ni oni, a ni polovina klubova u Srbiji za koje ne važe ista pravila kao za "večite". Budu važni samo tada - kad treba da izađu u susret najvećima.

Čačanima, recimo, nikako nije u interesu da pristanu na odlaganje: poslednji su bez ijednog boda, protiv Zvezde bi bili ekstra motivisani, "grizli" bi i to sasvim sigurno protiv rezervista Zvezde koje bi Milojević poslao na teren, zarad odmora udarnih snaga pred Krasnodar. U takvim okolnostima Borac bi imao neke šanse.

Da su samo malo poveli računa o terenu, u nedelju bi dočekali Beograđane, napunili tribine, igrali sa potencijalnim učesnikom Lige Evrope - spektakl. I to je interes srpskog fudbala - da živne unutrašnjost, zar ne? Ali, kraj Morave neki čudan vetar duva.

Zapravo Čačani sve mečeve od starta sezone igraju u Lučanima, jer se na njihovom terenu postavlja nova trava.

Foto: Promo

Nameće se sada pitanje da li bi iko od beogradskih klubova izašao u susret Čačanima, Napretku, Spartaku... da njima zatreba odlaganje iz određenog i važnog razloga?

Ni Partizan neće na teren, jer je Napredak uvažio molbu iz tabora prvaka da utakmica bude odigrana u nekom narednom periodu, jer crno-bele čeka borba za Ligu Evrope sa Videotonom. I opet - to je u interesu srpskog fudbala.

Foto: Promo

Bravo onda za Kruševljane.

Ali iz njihove perspektive posmatrano, hipotetički: da su odbili odlaganje i ugostili Partizan (izmešan Đukićev sastav sasvim sigurno), kao i u slučaju Zvezde i Borca, "čarapani" bi imali dobre šanse da izvuku dobar rezultat, možda i da pobede, da napune stadion, napreduju na tabeli...

No, izabrali su da su manje bitni. Kao da se nešto i pitaju.

Ako vam do sada nije bilo jasno, adrese isturenih odeljenja Superlige nalaze se u Humskoj i Ljutice Bogdana.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Baki

    18. avgust 2017 | 20:29

    Kad Napredak i Borac budi igrali plejof za evropska takmicenja onda mogu da se pitaju nesto. Ovo je u interesu srpskog fudbala.

  • Gospodin

    18. avgust 2017 | 21:13

    Smatram da bi i Napredak i Borac sa zadovoljstvom trebali da izadju u sustret. Za dobrobit srpskog fudbala. Plus ispadnes veliki covek pomognes svojima. Za sad vec sest dana nadam se da ce se cela Srbija radovati. Uuuuuiii boooooooj krenite junaciiiiii sviiiiiiiii kreeeeeenteeeee i ne zalteeeeeee zivoooot svooooooooj... Nek nam bog da srece da se vrate dani...

  • Sasa

    18. avgust 2017 | 20:27

    Mi kukali kako nam prvenstvo ne pocinje ranije jer klubovi nemaju utakmica u nogama kad igraju evropu a sad kad se to resilo, oni sad traze odlaganje. Pa od cega da se odmore, zar nije bolje da se jos bolje spreme kroz utakmice.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA