≫ 

ATENTAT NA MAMIĆA: Upucan čelnik hrvatskog fudbala!

Sve se dogodilo na groblju, napadač još neidentifikovan

  • 16

Kako prenose hrvatski mediji, vladar hrvatskog fudbala Zdravko Mamić upucan je u nogu u mestu Zidine kod Tomislavgrada.

Kako navodi 24sata.hr, nepoznati napadač je u prepodnevnim časovima u utorak ranio u predelu donjih ekstremiteta, a prva pomoć pružena mu je u Domu zdravlja.

Napadač je pobegao brzo, a sve se dogodilo kada je Mamić otišao na grob svog oca kako bi održao godišnji pomen.

- Iz Doma zdravlja u Tomislavgradu su nam potvrdili da su Mamića primili sa prostrelnom ranom desne natkolenice i da nije u životnoj opasnosti. Ranu su mu sanirali i u svakom trenutku bi trebalo da bude otpušten na kućnu negu - navodi 24sata.hr.

Mamić je zvanično na funkciji savetnika FK Dinamo Zagreb, a klub se tim povodom oglasio.

- Dinamo je užasnut oružanim napadom i pokušajem ubistva savetnika Zdravka Mamića. Zdravko Mamić bio je u privatnu posetu Tomislavgradu, gde svake godine ode na zadušnicu povodom godišnjice smrti oca. Očito je stoga ovaj događaj bio planiran i nastavak je napada na gospodina Zdravka Mamića iz 2014. godine - saopštio je klub.

Dinamo je podsetio da je 2014. Mamić napadnut u loži stadiona Poljud, zatim pred Županijskim sudom u Splitu kada su na njega bačene dimne bombe, baklje i boce.

- Hoće li konačno neko odgovarati za ugrožavanje života Zdravka Mamića ili će se i ovaj put raditi o remećenju javnog reda i mira s nepoznatim počiniocima? Hoćemo li ponovo videti izostanak svake reakcije politike, sudova, medija, osude javnosti? Nažalost, bojimo se odgovora na to pitanje -  navode iz Dinama.

Inače, Mamić je nedavno doživeo još jedan fizički napad.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Joxa

    22. avgust 2017 | 14:00

    Covek koji je od kluba napravio stabinog ucesnika evropskih takmicenja,ne da lopovima da ocerupaju sto je stvorio. Svaka mu cast i brz oporavak.

  • Kristijan

    22. avgust 2017 | 13:48

    Maminjo dinamovac nas izdrzi.

  • Perun

    22. avgust 2017 | 13:59

    Mamiću SRBINE

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA