≫ 

DA SE ČUJE DO RUSIJE: Srbija na pragu Mundijala, Orlovi herojski slavili sa igračem manje! (VIDEO)

Srbija je na pragu velikog takmičenja posle sedam godina!

Konačno smo dočekali to! Srbija je od velikih turnira propustila dva evropska i jedno svetsko prvenstvo, a sada je učvrstila prvo mesto kvalifikacija za Mundijal pobedivši Irsku u Dablinu sa 1:0.

>>>Vukovar je uz Srbiju u Dablinu! (FOTO)

>>>Balkanski Nostradamus pogodio sve golove na utakmici Srbija-Moldavija, pa otišao u kazino i zaradio 900 evra: Slovenac preko noći postao hit u Beogradu (FOTO) (VIDEO)

>>>Bejl ponovo potcenjuje Srbiju: Možemo da ih preteknemo i kao prvi odemo na Svetsko prvenstvo! (VIDEO)

Srbija ima 18 bodova, prati nas Vels sa 14, a Irska ima 13 bodova nakon kompletiranog osmog kola, koje je iskristalisalo situaciju u grupi D dva kola pre kraja ciklusa.

Krenuo je Slavoljub Muslin u meč sa radikalnim promenama, Stojković, Vuković, Rukavina i Milivojević su bili starteri za razliku od beogradskog meča sa Moldavijom, što je verovatno najviše razočaralo Mijata Gaćinovića, koji je bio najbolji u tom trijumfu sa 3:0.

Foto: Tanjug/AP

Već na startu smo delovali ozbiljno, Matić je u drugom minutu šutirao sa 20-ak metara ali je izblokiran, da bi kasnije ipak to utihnulo. Irska je krenula u napad što je i morala zbog kaskanja na tabeli, a gol Dafija opravdano je poništen zbog ofsajda.

Nekoliko puta su bili opasni Irci iz vazduha, morao je Stojković dobro da čita igru i centaršuteve, što je i činio, a jedan udarac je maestralno prebacio u korner tik iznad prečke.

Foto: Tanjug/AP

Najbolju šansu dočekali smo u 33. minutu, Kostić je našao Mitrovića, a Rendolf krajnjim naporom preusmerava loptu u korner. Golman Irske bio je sjajan i na startu drugog poluvremena kada je ukrotio udarac Tadića, ali nije mogao ništa u 55. minutu pred bombom Kolarova.

Projektil je poslao novi bek Rome tik pod prečku, time su vrata Mundijala bila već dobro odškrinuta, ali je mali oprez doneo nesrećni crveni karton Maksimoviću. Štoper Napolija je kao poslednji igrač odbrane oborio Longa, iako je potkačio prvo loptu, Čakr mu nije progledao kroz prste.

Foto: Tanjug/AP

Muslin je zbog toga povukao Kostića i u igru uveo Stefana Mitrovića, ali ni igrač više nije pomogao Irskoj, delovali su sve nervoznije kako vreme odmiče. A to vreme je lagano iskorišćeno i za nove izmene, Prijović i Gudelj su zamenili Mitrovića i Tadića.

Malo se samo strepelo u stihijskim naletima pred kraj, čak pet minuta imali su Irci da nešto učine, ali je Stojković vladao situacijom.

Za kraj, Srbija može da ozvaniči plasman na Mundijal 6. oktobra protiv Austrije na gostovanju, a poslednji meč igraće se tri dana kasnije, kada čekamo Gruziju.

IRSKA - SRBIJA 0:1

(Kolarov 55)

Stadion: Aviva Sudija: Cunejt Čakir iz Turske

R. IRSKA: Rendolf, Dafi, Klark, Vord (od 72. O'Dauda), Kristi, Mejler (od 79. Harihejn), Brejdi, Hulahan (od 62. Dojl), Meklin, Long, Volters

SRBIJA: Stojković, Maksimović, Vuković, Ivanović, Kolarov, Rukavina, Milivojević, Matić, Tadić (od 82. Gudelj), Kostić (od 72. Mitrović S.), Mitrović A. (od 79. Prijović)

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA