≫ 

Zvezda uz evrogolove najavila spektakl na Marakani: Javor pao za 25 minuta! (VIDEO)

Crveno-beli su iskusno rešili sve brzo protiv Ivanjićana

  • 17

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su Javor sa 2:0 u 8. kolu Superlige, i to pošto su sve završili u prvih 25 minuta meča.

Zvezda je sama na vrhu sa 19 bodova, Javor pretposlednji sa samo četiri, a meč je posebno bio zanimljiv kao prvi posle reprezentativne pauze i poslednji pre meča sa BATE Borisovim.

U sastavu Zvezde nije bilo Boaćija i Kange, Pešić je bio udarna napadačka igla, a vratio se i Rikardinjo, koji je nedavno na prijateljskoj utakmici protov Rada najavio uspon forme.

Inače, od Zvezdinih rivala iz Evrope, Keln je u užasnoj situaciji posle novog kiksa, Arsenal je lagano trijumfovao, dok je BATE Borisov trijumfovao poput crveno-belih.

>>>BATE "bombetinom" najavio dolazak Zvezdi na megdan (VIDEO)

>>>Rikardinjo dao golčinu i odmah pao na kolena: Brazilac poslao jaku poruku kritičarima u Ivanjici! (VIDEO)

MILOJEVIĆ SPREMIO EKIPU ZA ČETVRTAK!

Crveno-beli su u Ivanjici spojili lepo i korisno, ostavili su dobar utisak atraktivnim golovima i došli do tri boda bez previše problema.

To što je Ričmond Boaći odmarao posle dva gola u dresu Gane nije bilo od previše pomoći Ivanjičanima. Iako su uspešno zatvorili sve prilaze golu i sprečili ozbiljnije ulaske u šesnaesterac, razočarao ih je pogodak sa distance u ranoj fazi meča.

Rikardinjo je Milojeviću golom uzvratio na poverenje, sa oko 20 metara je u 16. minutu odlično raspalio po lopti za vođstvo, što je emotivno proslavio pavši na kolena uz molitvu.

Svaki trenutak meča je pokazivao koliko je Zvezda puna samopouzdanja nakon ulaska u Ligu Evrope, crveno-beli su bili dominantni i nije se osetilo čak ni odsustvo Gelora Kange, ipak glavnog kreativca tima.

Donald je 10 minuta posle gola Rikardinja odlično izveo slobodan udarac na elegantan način, plasirao je loptu iza leđa Đogatovića, posle čega je Zvezda ušla u mirniji ritam.

Tim Vladana Milojevića je kontrolisao dešavanja i prvu ozbiljniju šansu rivalu je dozvolio u 60. minutu preko Eliomara, tada je ipak Borjan izašao kao pobednik iz duela.

Nakon toga, sve je išlo u sporijem tempu, što je u potpunosti odgovaralo Zvezdi kako bi sa manje potrošnje dočekala meč sa Belorusima narednog četvrtka.

JAVOR - CRVENA ZVEZDA 0:2

(Rikardinjo 16, Donald 24)

Stadion: kraj Moravice Kapacitet: 4.000 Sudija: Aleksandar Vasić (Novi Žednik)

JAVOR: Đogatović, Terzić, Karišik, Milović, Amanović, Kolaković, Kiković, Marčić (Cvetković od 62), Eliomar, Džons (od 66. Sević), Tripković (od 84. Ivanovski).

CRVENA ZVEZDA: Borjan, Stojković, Savić, Le Talek, Rodić, Donald, Krstičić, Srnić, Rikardinjo (od 80. Milijaš), Radonjić (Adžić od 62), Pešić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA