≫ 

Zvezda propustila zicer da pobedi na Marakani: BATE kaznio neverovatan promašaj Srnića (VIDEO)

Crvena zvezda i BATE Borisov remizirali su u 1. kolu grupe H Lige Evrope (1:1)

Foto: Vladimir Milovanović

Crvena zvezda se posle 10 godina vratila u evropsko takmičenje i propustila je priliku da odmah zabeleži tri boda! Vodila je zvezda od 54. minuta golom Nemanje Radonjića, ali su gosti iz Belorusije izjednačili u 72. minutu preko rezerviste Signeviča, koji je ušao deset minuta ranije.

Prethodno je do tog perioda Zvezda dominirala i stvorila nekoliko šansi, od kojih je najbolja bila ona koju je u 58. minutu imao Slavoljub Srnić, kada je sa tri metra neometan promašio loptu posle odlične asistencije sa desnog boka. Ubrzo nakon toga stigla je i kazna, kada je Signevič na asistenciju Mirka Ivanića neometan glavom iz peterca matirao Borjana.

BATE je bio bolji samo u prvih 25 minuta utakmice, kada je pogodio prečku preko Ivanića, dok je Zvezda kontrolisala meč u ostalom periodu. Ipak, manjak koncentracije u 72. minutu, kao i promašene prilike nakon vođstva koštale su crveno-bele tri boda na startu.

Zvezda je do kraja meča pokušavala da vrati vođstvo, ali nije uspela da probije odbranu BATE Borisova koji se sigurno zadovoljniji vraća u Belorusiju.

CRVENA ZVEZDA - BATE BORISOV 1:1

(Radonjić 54 - Signevič 72)

Crvena zvezda: Borjan, Stojković, Le Talek, Savić, Rodić, Donald, Krstičić (Milijaš 89), Srnić (Pešić 77), Kanga, Radonjić (Rikardinjo 72), Boaći

BATE Borisov: Šerbitski, Rios, Gaidučik, Milunović, Poljakov, Volodko (Signevič 61), Dragun, Gordejčuk, Ivanić, Staševič, Rodionov (Baga 74)

Foto: Vladimir Milovanović
Foto: Vladimir Milovanović

Zvezda je bojažljivo počela meč, za razliku od Belorusa, koje nije uplašila ni zastrašujuća buka gotovo krcate Marakane, kao ni spektakularna koreografija Delija.

BATE je počeo odmah da preti, a u 12. minutu se ''zaledila'' cela Marakana, kada je Mirko Ivanić pogodio prečku. Posle dobre akcije gostiju i ubacivanja lopte po zemlji sa desnog boka, srpski fudbaler je šutirao snažno sa nekih desetak metara, ali je i Borjan malo zakačio loptu, možda i dovoljno da sačuva gol.

Printskrin: Youtube/SR di Belgrado

Bili su bolji Belorusi do nekih 25 minuta igre, a onda je Zvezda preuzela totalnu kontrolu na terenu. Dominirali su crveno-beli do kraja prvog poluvremena, stvorili su nekoliko opasnih situacija pred golom, ali se Boaći u jednom momentu nije dobro snašao pred golom, kada je promašio loptu u idealnoj situaciji na nekih 7 metara od gola.

Bilo je još nekih pokušaja, ali su mreže mirovale do kraja prvih 45 minuta, iako je golova moglo da bude na obe strane.

Foto: Tanjug/AP/Darko Vojinovic
Foto: Tanjug/AP/Darko Vojinovic

Čim su igrači izašli na teren u drugom poluvremenu moglo je da se vidi da će Zvezda zaigrati mnogo agresivnije i već u prvom napadu je mogla da povede. Ipak, već u 54. minutu Nemanja Radonjić je zatresao mrežu posle odličnog ubacivanja Srnića sa desne strane, koji je Radonjića uposlio kao na tacni, i on je sa tri metra ubacio loptu u mrežu za veliko slavlje navijača.

Na krilima te atmosfere igrači Zvezde su u narednih nekoliko minuta zaigrali kao u transu i mogli su da postignu najmanje još jedan gol. Prvo je Radonjić ponovo probio po levom boku, izašao je pred golmana BATE-a, ali je bio isuviše iskosa i nije uspeo bolje da šutira.

Foto: Tanjug/AP/Darko Vojinovic

Zatim je Srnić propustio šansu utakmice. Preslikana situacija kao kod prvog kola Zvezde, samo što je ovoga puta Srnić bio pred golom i sa tri metra je neometan promašio loptu posle asistencije po zemlji sa desne strane.

Mnogi su već tada imali u glavi da bi protivnici mogli da kazne ovakav promašaj i to se i dogodilo. U 72. minutu BATE je došao do izjednačenja preko Signeviča, koga je Mirko Ivanić sa desne strane idealno uposlio centaršutem, pa je samo glavom zakucao loptu u mrežu Borjana.

Nakon toga je Zvezda pokušavala u nekoliko situacija da zapreti. Milojević je ubacio i drugog špica Aleksandra Pešića, ali delovalo je da su u nekoliko situacija igrači Zvezde požurivali. BATE se do kraja meča zatvorio, a crveno-beli nisu uspeli da probiju njihovu odbranu i meč je završen remijem.

Foto: Vladimir Milovanović
Foto: Vladimir Milovanović
Foto: Vladimir Milovanović
Foto: Vladimir Milovanović
Foto: Vladimir Milovanović
Foto: Tanjug/AP/Darko Vojinovic

Foto: Tanjug/AP/Darko Vojinovic

Foto: Tanjug/AP/Darko Vojinovic

Foto: Tanjug/AP/Darko Vojinovic

Foto: Tanjug/AP/Darko Vojinovic
Foto: Tanjug/AP/Darko Vojinovic

Liga Evrope, 1. kolo:

Grupa A

Slavija Prag - Makabi Tel-Aviv 1:0

Viljareal - Astana 3:1

Grupa B

Jang Bojs - Partizan 1:1

Dinamo Kijev - Skenderbeg 3:1

Grupa C

Hofenhajm - Braga 1:2

Basakšehir - Ludogorec 0:0

Grupa D

Austrija - Milan 1:5

Rijeka - AEK 1:2

Grupa E

Apolon - Lion 1:1

Atalanta - Everton 3:0

Grupa F

Kopenhagen - Lokomotiva Moskva 0:0

Žlin - Šerif 0:0

Grupa G

FCSB (Steaua) - Plzenj 3:0

Hapoel Ber Ševa - Lugano 0:0

Grupa H

Crvena zvezda - BATE 1:1

Arsenal - Keln 0:1 - u toku

Grupa I

Gimaraeš - Red Bul Salcburg 1:1

Marsej - Konjaspor 1:0

Grupa J

Herta - Atletik Bilbao 0:0

Zorja - Ostersund 0:2

Grupa K

Vitese - Lacio 2:3

Varegem - Nica 1:5

Grupa L

Real Sosijedad - Rozenborg 4:0

Vardar - Zenit 0:5

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA