SUPER LIGA: Poslednje pojačanje Zvezde prvi put konkuriše za meč, Partizan sa dvojicom debitanata napada Radnički

Danas su na programu mečevi 10. kola

  • 0

Fudbaleri Vojvodine i Napretka su u subotu veče otvorili 10. kolo Super lige Srbije, a danas nas očekuju i ostale utakmice.

Derbi kola igra se na ''krovu'' gde Crvena zvezda gostuje Voždovcu (17.00), najprijatnijem iznenađenju šampionata.

Crveno-beli su upravo tu prethodne sezone izgubili titulu porazom od 3:2, za ovaj susret trener Vladan Milojević je odredio 20 igrača.

To su: Damir Kahriman, Nemanja Supić, Filipa Stojkovića, Uroš Račić, Dušan Anđelković, Milan Rodić, Srđan Babić, Marko Gobeljić, Nenad Krstičić, Nemanja Milić, Slavoljub Srnić, Nenad Milijaš, Mičel Donald, Damjan Le Talek, Ričmonda Boaći, Gelor Kanga, Luka Adžić, Nemanja Radonjić, Aleksandar Pešić i Filip Bainović.

Na spisku nema povređenog Milana Borjana, a mesto među stativama zauzeće Damir Kahriman. Po prvi put otkako je došao na Marakanu, u karantinu se nalazi i vezista Filip Bainović. Momak koji je iz rada stigao kao poslednje pojačanje.

- Tako se namestilo prošle sezone, taj poraz na Voždovcu se pokazao kao prelomna utakmica za titulu. Jednostavno, to je bilo prošle sezone, sada imamo svoj plan i idemo da odigramo drugu utakmicu - jasan je bio Milojević na konferenciji.

Foto: Vladimir Milovanović

Dva sata kasnije u Humskoj, fudbaleri Partizana dočekuju Radnički iz Niša.

Očekuje se da trener Miroslav Đukić u startnu postavu ubaci debitante - Mitrovića i Antonova!

- Antonov je fizički spreman, realno je da istrči na teren. Mitrović je u istoj priči, spreman čeka šansu - priznao je Đukić na konferenciji za medije.

Crno-beli ne zaboravljaju onaj remi iz 2015. godine (0:0), odigran upravo posle premijere Partizana u Ligi Evrope.

- Vratimo se i na opomenu sa večerašnjim protivnikom, isto kao i u septembru 2015. godine - jasan je bio Đukić.

Radnički će u Humsku doći sa novim trenerom Ivanom Jevićem koji je debitovao u prethodnom kolu protiv Bačke, a Nišlije se najviše uzdaju u Milana Pavkova. Napadača Zvezde koji je na pozajmici u Radničkom.

Foto: Marko Jovanović

Čukarički će protiv Bačke pokušati da se vrati na pobednički kolosek s obzirom na to da su u prethodnom kolu neočekivano poraženi od Radnika na svom terenu (1:2).

- Definitivno imamo problem u realizaciji, to je naš najveći problem u ovom trenutku. Ali ne vidim razlog zbog kog se ne bi dobro spremili za meč protiv Bačke. Imali smo pre poslednjeg poraza dve pobede, atmosfera je dorba u ekipi. Bačka nema poraz poslednje četiri utakmice, igraju tvrdo. Očekuje nas teško gostovanje, ali daćemo naravno sve od sebe da ubeležimo pobedu. U sredini smo tabele nema razloga za nervozu - rekao je Lalatović.

Parovi 10. kola:

Mačva - Radnik 16.00

OFK Bačka - Čukarički 16.00

Voždovac - Crvena zvezda 17.00)

Javor - Zemun (19.00)

Partizan - Radnički (19.00)

Borac - Rad (19.00)

TABELA: Vojvodina (+1) 21, Crvena zvezda (-3) 19, Voždovac 18, Radnički 18, Spartak (-1) 17, Partizan (-3) 16, Čukarički 13, Radnik 12, Mladost 11, Napredak 10, Zemun (-1) 9, Mačva 9, Rad 8, Bačka 6, Javor 3, Borac (-1) 1.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA