≫ 

Darijo Srna priznao doping: Našli su mi nedozvoljenu supstancu, ali je nisam uzeo namerno!

Fudbaler Šahtjora Darijo Srna oglasio se posle priče da je dopingovan igrao 1. kolo Lige šampiona

  • 1

Dugogodišnji lider Hrvatske Darijo Srna rešio je da se povuče iz svih takmičenja dok se pravni procesi ne završe oko njegovog dopinga.

UEFA je potvrdila da Srna nije bio dopingovan nakon utakmice protiv Napolija, ali jeste u Ukrajini 22. marta.

- Obavešten sam 18. septembra od Nacionalnog antidoping centra Ukrajine da je kod mene 22. marta nađena nedozvoljena stvar van vremena takmičenja. Kao prvo i najvažnije, želim odmah da istaknem da nisam nikada svesno i sa namerom uzeo nedozvoljeno sredstvo, niti sam nepošteno pokušao da povećam svoje sposobnosti - naveo je Srna u otvorenom pismu.

- S ciljem da se posvetim odbrani i sprečim uznemiravanje tima i saigrača, povlačim se iz svih nadmetanja dok se proces ne završi. U potpunosti ću se fokusirati na to kako bih sačuvao čast i poštenje.

Tu se nije zaustavio.

- Tokom cele svoje karijere uvek sam imao utisak kako se svakodnevno moram iznova dokazivati. Danas sam ponovo u situaciji kada ću kao i uvek do sada dokazati kako sam sve u svom životu, privatnom i profesionalnom, postigao izričito teškim radom, čestitošću, disciplinom a iznad svega poštenjem. To su vrednosti koje mi je preneo i usadio moj pokojni otac i kojima ja danas učim svoju decu - rekao je Srna uz poruku zahvalnosti porodici.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Дејан

    22. septembar 2017 | 20:15

    Лепо кажу да је био допингован 22.марта, не видим ту ништа спорно. На жалост већина спортиста данас узима недозвољена средства а примера има и превише...Искрено ми је жао Срне који је врсни фудбалер, да је Американац никада са оваквим стварима не би имао оваквих или сличних проблема...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA