Fratrija bakljama već oštetila Spartak za 90.000 evra, a tek se čeka kazna za slogan Delija koji su izbacili! (FOTO)

UEFA preduzela korake, Spartak će strepeti do sredine oktobra

  • 4

Uprkos molbama FK Spartak Moskva, navijačka grupa Fratrija je prekršila pravila i strahuje se od kazne UEFA.

Korišćena je pirotehnika, dimne bombe, pojavio se i transparent "UEFA mafija", čime su se prekršila pravila 2c, 2e i 2h člana 16 disciplinskih propisa Evropske kuće fudbala.

U članu o disciplinskim merama se navodi da jedna upaljena baklja klub košta 50o evra, a svaka sledeća je 50 odsto skuplja, što je donelo sledeće - Spartak je posle Maribora kažnjen sa 60.000 evra, a sada će morati iz kase da izdvoji još 90.000 evra za ponašanje na meču sa Liverpulom u Moskvi.

 
#Spartak #Moscow #ultras #league #champions #football #russia #hooligans #ultras #fratriaA post shared by správce3 (@hooligans.cz) on

Kako prenose ruski mediji, sada se strepi od izveštaja delegata Klemena Terpena, pre svega jer je napravljen udar na samu Evropsku kuću fudbala. Sport Ekspres navodi da je moguća kazna jedan ili više mečeva bez publike.

Konačnu odluku Disciplinska komisija UEFA će doneti 19. oktobra, dva dana posle utakmice sa Seviljom. Inače, Fratrija je u bratstvu sa Delijama, pa i ne čudi slogan UEFA mafija, koji se često nalazi i na severnoj tribini stadiona Crvene zvezde.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA