Gvardiola otvorio dušu: Neki će misliti da mrzimo Španiju, jesmo li policajce povredili glasovima?

Menadžer Sitija reagovao na dešavanja u domovini

  • 5

Referendum u Kataloniji i brutalnost španske policije na glasačkim mestima bili su glavna svetska tema u nedelju, i događaj se odrazio i na sferu sporta.

Pažnju je pogotovo privukao fudbaler Barselone, Đerar Pike, a njegov stav o otcepljenju Katalonije od Španije dobro je poznat.

>>> Pike plakao pred kamerama posle Barsinog meča: Žestoko ga pogađa napetost u Kataloniji, spreman je i da istupi iz reprezentacije (VIDEO)

Po istom pitanju oglasio se i menadžer Mančester Sitija, Pep Gvardiola.

- Neki će pomisliti da mi Katalonci mrzimo Španiju, to nije istina. Španija je divna zemlja, sa svojom kulturom, sportom, gradovima - počeo je bivši trener Barse.

- Ovo što se dogodilo je strašno. Zbog čega nas nisu pustili da odlučimo? Sada i ne znamo da li su Katalonci za nezavisnost. Madrid pokušava da sakrije istinu kroz svoje medije, ali svet je video šta se desilo. "El Pais" piše da su povređeni policajci. Čime smo ih povredili? Glasovima? Korišćeni su gumeni meci koji su zabranjeni u Kataloniji. Ženi su lomili prste. Zar je to demokratija? Ne kažem da mi možemo da budemo kao Engleska, kao Velika Britanija, oni imaju vekove demokratije, ali bismo mogli da se ugledamo na njih - dodao je Gvardiola.

Utakmica između Barselone i Las Palmasa odigrana je na dan referenduma pred praznim tribinama, i pored nereda.

- Ne bih igrao ni po koju cenu, pogotovo bez publike - rekao je Gvardiola.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • knjaz miloš

    2. oktobar 2017 | 11:13

    Kakvo bre otcepljenje...to bi bilo sramota za španiju kao nama nekad neko 6 da otima deo države.... lepo su vlasti reagovali... premlatili te paćenike .... koliko ja znam kataluna je uvek bila deo španija.... ti nekoliko pajsera....da ruši državu od 45 miliona ljudi.... realno.... ovo je... katastrofa...

  • gogi x

    3. oktobar 2017 | 19:55

    Ne lupaj

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA