Muslin: Austrijanci su nam napravili najviše šansi u Beogradu, Arnautović i Dragović bi imali mesta kod mene

- Ne računamo na oslabljenost njihove reprezentacije, nego naš kvalitet koji imamo - poručio je selektor Srbije

  • 3

Nasmejani i rasterećeni, barem na prvi pogled, selektor fudbalske reprezentacije Srbije Slavoljub Muslin i kapiten Branislav Ivanović pojavili su se na konferenciji za medije.

Povod je svakako kvalifikacioni meč protiv Austrije (petak 20.45) posle kog bi Orlovi mogli i definitivno da obezbede plasman na Svetsko prvenstvo u Rusiji.

>>> Telegraf u Beču: Arnautović spreman za Srbiju, pala je i "štikla" na treningu Austrije (VIDEO)

- Kao i obično, reprezentacija Srbije je došla ovde da igra na pobedu. Sa nova tri boda ovde, otišli bi na Mundijal. Znam da je to lakše reći nego uraditi. Za mene je Austrija na početku bila prvi favorit grupe. Nije se ispostavilo tako na kraju. Ne znam zašto, jer imaju dobre igrače - rekao je Muslin i nastavio:

- Oni su ekipa koja nam je stvorila najviše šansi u Beogradu. Jaki su, uprkos tome da imaju kadrovskih problema. Međutim, ja verujem mojim momcima i ubeđen sam da će odigrati kvalitetno kao do sada.

Foto: Marko Todorović

Svestan je Muslin da se Austrija suočava sa unutrašnjim problemima, te zbog toga opominje:

- Neki put se desi da ekipa koja ima tih problema žarko želi da upravo na terenu da pokažu da su u pravu. Zbog toga je ovaj meč mač sa dve oštrice. Ne računamo na oslabljenost njihove reprezentacije, nego naš kvalitet koji imamo. Velika je stvar i što imamo malo pravo na grešku, jer u ponedeljak igramo kod kuće protiv Gruzije.

Jedno od pitanja za Muslina bilo je i da li bi Aleksandar Dragović i Marko Arnautović, reprezentativci Austrije sa srpskim korenima, imali mesta u njegovom timu.

- Dva izvarendna igrača. Svaki trener bi poželeo da ih ima u timu. Ja sam zadovoljan ekipom koju imam, ali Arnautović i Dragović bi svakako imali mesta kada bi mogli da igraju.

Foto: Marko Todorović

Za kraj, selektor Srbije je imao i poruku za naše navijače:

- Očekujemo mnogo naših navijača. Zamolio bih ih samo da korektno navijaju. Da navijaju za nas, a ne protiv protivnika.

Reč je imao i Ivanović.

- Mislim da smo svi fizički spremni. Imamo malo problema, ali svi oni koji izađu na teren biće 100 odsto motivisani i jedva čekamo da utakmica počne. Jeste da smo često menjali igrače u poslednjoj liniji, ali na to smo primorani u ovom trenutku. Mi imamo dosta različitih igrača na svim pozicijama i to je jedan od kvaliteta našeg tima - jasan je bio i Ivanović.

(Izveštač Telegrafa iz Beča, Mario Marić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Knez

    5. oktobar 2017 | 19:00

    Oni bi imali mesta a Sergej Milinkovic nema...trebalo bi ga biti stid da daje pojedine izjave.

  • Srbija

    5. oktobar 2017 | 19:30

    Kada dodje trener koji ce prema svemu sudeci da plasira nasu repku na svjetsko prvenstvo prvo posle 8 godina,ne valja jer nije zvao Sergeja.Da smo ispali a da je bio Sergej onda bih ga opet pljuvali.Nama nikada nista ne valja.pozdrav

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA