Srbiji porasle šanse za 3. šešir u Rusiji: Treba da navijamo za ove reprezentacije u baražu!

Biće nam i te kako zanimljivi mečevi završnice kvalifikacija

  • 24

Fudbaleri Srbije će igrati na Mundijalu, ali sada preostaje da se sačeka popunjavanje svih 32 mesta na turniru u Rusiji.

Dvadeset i dve reprezentacije su pronašle svoje mesto na spisku putnika uz domaću Rusiju, pa je sada samo devet mesta ostalo upražnjeno.

Orlovi su prema trenutnom rangiranju u četvrtom šeširu, ali postoje izgledi da uđemo i u treći posle šokantnih događaja na američkom kontinentu.

>>>MESI, MESI, MESI! Svemogući bog fudbala odveo Argentinu na Svetsko prvenstvo! (VIDEO) (FOTO)

>>>I ovako se ide na Svetsko prvenstvo: Bruka i sramota u Panami - igrao rukom, lopta nije prešla gol-liniju, a gol priznat?! (VIDEO)

>>>Baba uletela na teren na vrhuncu drame?! Nadrealne scene u finišu najuzbudljivijeg meča kvalifikacija (VIDEO)

Baraž su u poslednjem trenutku izbegli Argentinci, Čileanci su ispali, dok je selekcija SAD eliminisana.

Dalje je otišla Panama, a sada je preostalo da se ispune makar dva od tri uslova kako bismo otišli u bolji šešir - da Grčka prođe baraž, da Senegal ispadne i da Novi Zeland eliminiše Peruance.

Što se Senegalaca tiče, oni su prvi u afričkoj grupi D sa osam bodova iz četiri utakmice, a imaće direktan duel sa Južnom Afrikom, koja iz istog broja duela ima četiri boda.

Južnoafrikanci ih prvo čekaju 10. novembra, zatim je Senegal domaćin 14. novembra kada će sve biti jasnije. U grupi šansu vrebaju još Burkina Faso i Zelenortska Ostrva sa po šest bodova iz pet mečeva.

Zvanična tabela FIFA rangiranja izaći će 16. oktobra, a sada možete na ovom linku pogledati trenutno stanje prema kom je Srbija 39. tim sveta.

Što se baraža tiče, u njemu su pored Grka još Hrvatska, Danska, Italija, Severna Irska, Irska, Švedska i Švajcarska.

Žreb za baraž će se održati 17. oktobra u 14 časova, i to prema FIFA rangiranju od 16. oktobra, četiri bolje plasirane ekipe će biti u prvom šeširu.

Grci su najslabije rangirani, a najbolji plasman imaaju Italija, Švajcarska, Hrvatska i Danska, pa zadatak neće biti lak.

Foto: Telegraf.rs

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • казанџија

    11. oktobar 2017 | 11:42

    Ако наставимо овако да играмо као задње две утакмице неће нам помоћи да нас убаце не у трећи већ у први шешир

  • dknk

    11. oktobar 2017 | 11:12

    Sanse da n zeland eliminise peru su 1%, al kao da je bitan sesir bitno da smo mi na prvenstvu a kad se izvuku grupe i izadje 11 na 11 nema izrazitog favorita da se ne opterecujemo trivijalnim stvarima. Napred Srbija!!!

  • Kosare

    11. oktobar 2017 | 11:23

    Od 3 sesira nema nista...ipak bi nam najvece olaksanje bilo da neko zameni Muslina

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA