≫ 

Partizan se namučio u Surdulici: Crno-beli dali dva gola iz penala (VIDEO)

Šampion slavio na očajnom terenu Radnika

  • 57

Fudbaleri Partizana vraćaju se iz Surdulice sa tri boda kojim je bodovni saldo šampiona uvećao Sejduba Suma golom iz penala u 18. minutu, a u smiraj meča sa iste pozicije potvrdio "ceo plen" Zoran Tošić, za pobedu Beograđana od 2:0.

Suma je u drugom poluvremenu pogodio i stativu, gosti jesu bili bolji i imali inicijativu, međutim morali su dobrano da se pomuče ne bi li sačuvali "minimalac", sve dok oporavljeni Tošić nije stavio tačku.

>>> Surduličani besneli na sudiju: Ovo je situacija posle koje je Radniku poništen gol protiv Partizana (VIDEO)

Igrači Radnika sporadično su stvarali probleme crno-belima, a najveći početkom drugog dela igre kada su uspeli i da uguraju loptu u mrežu posle velike greške Stojkovića, no gol nije priznat jer je igrač domaćeg tima šutnuo loptu iz ruke golmana crno-belih.

Partizan je ponovo prišao Zvezdi na četiri boda, a u pauzi potere za večitim rivalom, crno-bele očekuje veliki izazov u Albaniji, gde će, u četvrtak, igrati protiv Skenderbega u Ligi Evrope.

Zaista težak teren u Surdulici bio je najveći neprijatelj lepršave igre i jednih i drugih. Mnogo se više očekivalo od gostiju, ali su oni, utisak je, odigrali taman toliko koliko je bilo potrebno da reše ovaj meč u svoju korist.

Oba gola igrači Miroslava Đukića postigli su iz penala, i oba - važno je reći, bila su opravdano dosuđenja.

U prvoj situaciji koja je se desila pred golom Surduličana Tanasin je oberučke, s leđa, vukao Tavambu, pa nije bilo mnogo dileme za sudiju Lukića - pokazao je na "kreč", odakle je Suma bio miran i precizan.

Nastavak igre u prvom poluvremenu nije doneo prevelika uzbuđenja, ali je "zavarničilo" početkom drugog.

Tada je Stojković početnički kiksnuo, ispustio loptu, ali je stigao i da je uhvati sekund pre nego što mu je istu nogom iz ruku izbio igrač Radnika i uterao je u gol. Fudbaleri domaćeg tima već su počeli da slave, ali je njihova radost bila kratkog daha - sudija Lukić je odmah pokazao da je golman gostiju fauliran i da od gola nema ništa.

Bunili su se igrači domaćeg sastava, ali uzalud...

Valja takođe reći da je u finišu prvog dela Radnik ostao bez trenera Sime Krunića koji je isključen zbog prigovora, i to nije bio jedini peh po Surduličane jer su ostali i bez prvog napadača Purovića koga je nesmotreno povredio Sejduba Suma.

Ali, nisu se predavali igrači Radnika.

Bilo je perioda igre kada su opasno nadirali preko Frensisa pa je odbrana Partizana morala sa pojačanom pažnjom da markira protivnika i čita akcije.

Đukić je izmenama u navali osvežio tim i to je donelo rezultat. Rezervista Ožegović je u smiraj utakmice iznudio penal, a još jedan rezervista danas, Tošić, staloženo zatresao mrežu i postavio konačan rezultat.

RADNIK - PARTIZAN 0:2

(Suma 18. p, Tošić 89.p)

PARTIZAN: Stojković - Vulićević, N. G. Miletić, Mitrović, N. R. Miletić - Everton, Jevtović, Suma (od 76. Ilić), Pantić, Đuričković (od 61. Tošić) - Tavamba (od 89. Ožegović).

RADNIK: Čančarević - Mladenović, Ivanović, Tanasin, Gojković (od 76. Žakula) - Mićić (od 84. Mijić), Pejčić, Frensis, Pantelić, Radović - Purović (od 14. Marković).

Rezultati 13. kola:

Radnik - Partizan 0:2

(Suma 18.p, Tošić 90.p)

OFK Bačka - Borac 1:0

Mladost - Napredak 17.00

Subota:

Zemun - Vojvodina 0:0

Crvena zvezda - Mačva 4:0

(Boaći 20, Protić ag 29, Pešić 53, Ilić 90)

Radnički - Voždovac 1:1

(Pavkov pen 87 - Putinčanin 65)

Čukarički - Javor 0:0

Rad - Spartak 0:2

(Šimura 39, Nikolić 90+2)

TABELA: Crvena zvezda (-1) 31, Partizan (-1) 27, Vojvodina 26, Spartak (-1) 25, Voždovac 25, Radnički 22, Čukarički 21, Napredak (-1) 17, Radnik 15, Zemun (-1) 14, Šabac 13, Mladost (-1) 12, Bačka 10, Rad 8, Javor 8, Borac 7.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Звезда *($#±•¥¿£©±••¥®¡®><)

    15. oktobar 2017 | 15:25

    БРАВО СУДИЈА! Има ли закон за костоломце из јсд? Мудрински, Пуровић...

  • Звезда *($#±•¥¿£©±••¥®¡®><)

    15. oktobar 2017 | 14:37

    А суди Лазар Лукић, хахаха. Sudija iz Resnika, vodio je tri utakmice Partizana u dve sezone, dve u ligi i jednu u Kupu za ove dve sezone i crno-beli su ostvarili maksimalan učinak. Помагајте судије, оће да се одлепе..

  • Жика Живац

    15. oktobar 2017 | 15:56

    Penaltizan!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA