≫ 

SASTAV ARSENALA NAJVEĆA MISTERIJA: Venger spreman na eksperiment sa formacijom za kojom je nedavno poludeo! (VIDEO)

Nisu samo u stručnom štabu Crvene zvezde zamišljeni nad potencijalnim sastavom Arsenala

  • 11

Tobdžije će gostovati u četvrtak od 19 časova u Ligi Evrope na stadionu "Rajko Mitić", a najveću zagonetku predstavlja sastav Vladana Milojevića.

Ostrvski mediji nagađaju uveliko o timu koji će nastupiti pred oko 50.000 navijača u grotlu sređenog stadiona, a prognoza je sledeća: Ospina, Mertesaker, Holding, Monreal, Majtland-Najls, Nelson, Vilšer, Elneni, Sančez, Volkot, Žiru.

>>>Munje na Marakani pred Arsenal: Nebojša Glogovac sve oduševio čuvenom replikom o Duletu Saviću iz kultnog filma (VIDEO)

>>>Hrvati na Grke u borbi za Rusiju! Izvučeni parovi baraža za plasman na Mondijal

>>>Zvezda pustila u prodaju karte za Barselonu: Nisu jeftine!

Arsenal je pobedio Keln sa 3:1 i BATE sa 4:2, ali je sada pod malom dozom kritike navijača posle poraza od Votforda sa 2:1 u subotu.

Foto: AP/Tanjug

Decenijsko je nezadovoljstvo Tobdžija partijama u Engleskoj, u svaki ciklus Premijer lige ulaze sa velikim nadama i očekivanjima, a trenutno dele peto mesto sa Čelsijem, Barnlijem i Liverpulom.

Van stroja su Dani Velbek i Škodran Mustafi zbog povreda, nema ni Santija Kazorle, ne konkuriše ni Loran Koščelni koji odslužuje kaznu od tri utakmice zbog isključenja u Ligi šampiona u martu.

Takođe, nije isključeno da vidimo 3-4-3, gde bi prema prognoziranom sastavu Monreal, Mertesaker i Holding bili u defanzivnoj liniji, Majtland-Najls levo, Nelson desno, Elneni i Vilšer u centru kreacije, a Sančez i Volkot po bokovima iza udarne igle Žirua.

Foto: buildilneup.com

U toj formaciji se najbolje snalazi Vilšer, što je i sam nedavno priznao.

- Mogu igrati dublje u sredini, šef mi je rekao da želi da budem u centru odakle se najbolje snalazim u slobodnom prostoru. Nije želeo da naginjem ka levoj krilnoj poziciji, već da budem desetka. Onda se ponekad Volkot i ja rotiramo, u čemu uživam - rekao je Vilšir, pa i na ovu transformaciju treba obratiti pažnju, naročito kada dođe red na Volkota da iskoristi svoju brzinu kao adut.

Venger veruje u novu formaciju, s tim da je protiv Votforda izašao sastav Čeh - Monreal, Mertesaker, Koščelni - Kolašinac, Džaka, Elneni, Belerin - Velbek, Ivobi, Lakazet.

- Napredovali smo defanzivno kao tim, kada izgubimo loptu u tranziciji, želimo da je vratimo što pre i na tome radimo svi. Šef je rešio da promeni formaciju prošle godine, funkcionisalo je dobro i on ostaje čvrsto pri tome - dodao je Vilšer.

Navijači Zvezde podgrevaju nade da će bar pojedini igrači podleći atmosferi, a to bi eventualno moglo da se dogodi 20-godišnjem Majtland-Najlsu, 22-godišnji defanzivac Holding je odigrao 12 mečeva za Tobdžije, ali je poradio na samopouzdanju golom protiv BATE Borisova (4:2).

Rajs Nelson bi kao momak rođen 1999. godine imao lepu priliku da bude deo spektakla, ali su Vilšer, Sančez, Volkot i Žiru sasvim dovoljna za bazu samopouzdanja kod navijača Arsenala protiv crveno-belih.

Podsetićemo na postave za Keln i BATE:

TIM ZA KELN (3-4-3): Ospina - Holding, Mertesaker, Monreal - Belerin, Ivobi, Elneni, Majtland-Najls - Sančez, Volkot, Žiru

TIM ZA BATE (3-5-2): Ospina - Holding, Mertesaker, Mustafi - Majtland-Najls, Nelson, Vilšer, Elneni, Vilok - Žiru, Volkot

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • napred Zvezda

    17. oktobar 2017 | 22:06

    Mozda ste i u pravu, neka i pobedi Arsenal... Ali grobari, vasa ljubomora na ono sto ce se desiti u cetvrtak (atmosfera, koreografija...) je vise nego prisutna i nesporna...

  • казанџија

    17. oktobar 2017 | 19:19

    Ал начисто сам се препао од састава арсенала

  • Macak

    17. oktobar 2017 | 21:21

    Siguran pobeda Arsenala mnogo su bolji of Zvezde u svim elementima igre I naravno kvalitat njihove Life.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA