≫ 

POTPUNA LŠ LUDNICA! Sedam golova Liverpula za rekord, Spartak petardirao Sevilju, Real bez pobede! (VIDEO)

Nastavila se groznica Lige šampiona, pljuštali su golovi na skoro svim terenima!

  • 24

Liga šampiona se posle reprezentativne pauze nastavlja odličnim mečevima širom Evrope, očekivanja ljubitelja fudbala su u utorak i te kako ispunjena sa velikim brojem pogodaka!

Dileme nema, u centru pažnje bili su mečevi Real - Totenhem (1:1) i Siti - Napoli (2:1), a Realov Geret Bejl je zbog povrede propustio priliku da se suoči sa bivšim timom.

Od Srba, Nikola Maksimović je bio na klupi Napolija, Marko Grujić nije bio ni u protokolu u Mariboru, Duško Tošić je uz Pepea činio tandem odbrane Bešiktaša.  Nekadašnji desni bek Crvene zvezde Marko Petković je sa klupe Spartaka u Moskvi ispratio neočekivano efikasan meč protiv Sevilje (5:1).

Inače, Milorad Mažić je uz srpski tim sudija bio delegiran za Monako - Bešiktaš.Sve je ipak ove večeri zasenio Liverpul, pobedivši Maribor sa surovih 7:0 u Sloveniji. To je engleski rekord kada su u pitanju pobede na gostovanjima u Ligi šampiona.

GRUPA E

Maribor - Liverpul 0:7

(Firmino 4, 54, Kutinjo 13, Salah 19, 40, Čemberlen 86, Aleksander Arnolt 90)

Spartak Moskva - Sevilja 5:1

(Promes 18, Melgareho 58, Glušakov 67, Adrijano 74, Promes 90- Kjaer 30)

Tabela: Liverpul i Spartak 5, Sevilja 4, Maribor 1

GRUPA F

Fejenord - Šahtjor Donjeck 1:2

(Bergijus 7 - Bernard 24, 54)

Man. Siti - Napoli 2:1

(Sterling 9, Žesus 13 - Dijavara 73)

Tabela: Mančester siti 9, Šahtjor 6, Napoli 3, Fejenord 0

GRUPA G

Monako - Bešiktaš 1:2

(Falkao 30 - Tosun 34, 55)

RB Lajpcig - Porto 3:2

(Orban 8, Forsberg 38, Augustin 41 - Abubakar 18, Markano 44)

Tabela: Bešiktaš 9, RB Lajpcig 4, Porto 3, Monako 1

GRUPA H

APOEL - Borusija 1:1

(Pote 62 - Sokratis 67)

Real - Totenhem 1:1

(Ronaldo 42p - Varan 28ag)

Tabela: Totenhem 7, Real 7, Dortmund 1, APOEL 1

Foto: Tanjug/AP

GRUPA E: Surova lekcija Liverpula

Mladi reprezentativac Srbije Marko Grujić nije dobio priliku da barem bude u protokolu za gostovanju Mariboru i mnogo je propustio.

Već u 4. minutu počela je žurka Crvenih posle gola Firmina, a već u 40. je na semaforu pisalo 4:0. Kutinjo je postigao jedan gol, Salah dva, dok je trener Maribora Darko Milanič uzaludno vikao na svoje izabranike.

Poslednja linija tima bila je potpuno raštimovano, to se odrazilo čak i na prekide, pa je posle slobodnog udarca u 54. minutu Firmino lagano spustio glavom loptu u mrežu. Posle su Čemberlejn i Arnold zapečatili sedmicu Redsa.

U drugom meču, Spartak je bez Marka Petkovića dočekao Sevilju i poveo preko udarne igle Promesa u 18. minutu, da bi posle jednog kornera šansu za 1:1 dočekao Simon Kjaer.

Prelomna tačka nastavka je 58. minut, Melgareho je kao džoker postigao sjajan gol udarcem po zemlji, da bi kapiten Glušakov odveo Spartak na 3:1. Nisu ni slutili Moskovljani da će zapravo do kraja videti jednu od najlepših evropskih pobeda, za to su se pobrinuli Luis Adrijano i Kvinsi Promes novim rešetanjem mreže za konačnih 5:0 u 90. minutu.

Foto: Tanjug/AP

GRUPA F: Pep Gvardiola trljao ruke posle 15-ak minuta

Mančester siti kao da se zadovoljio ranim vođstvom protiv Napolija. Već u 13. minutu je bilo 2:0 golovima Sterlinga i Žesusa, ali je sjajnu rolu imao i golman Ederson, odbranivši penal Mertensu u 38. minutu meča.

Novi penal je Napoli dočekao u 72. minutu, ali je sada Dijavara bio precizan i uneo je crne slutnje u redove Građana, ali je na kraju ceo plen ipak ostao u Mančesteru.

U drugom meču, previše je euforično Bergijus slavio gol za vođstvo protiv Šahtjora, Fejenord je ipak ostao bez celog plena, tim iz Donjecka je preokrenuo golovima Bernarda do 54. minuta.

Štaviše, Ukrajinci su od 75. minuta izdržali nalete pošto je tad Rakicki dobio crveni karton.

Foto: Profimedia

GRUPA G: Pljuštali golovi, Mažić delio pravdu

Milorad Mažić je predvodio srpsku sudijsku ekipu u Monaku gde je domaći tim poveo posle sjajnog driblinga Falkaa, a Turci negodovali zbog rano poništenog gola. Ipak, Bešiktaš je golovima Tosuna potvrdio šampionski kvalitet, preokret je viđen u 54. minutu, a Pepe i Tošić su odlično obavili posao do kraja meča.

U drugom duelu, nekoliko golova bilo je plod grešaka u odbrani, ali se Lajpcig ipak radovao protiv Porta. Kuriozitet je da su svi golovi viđeni u prvom poluvremenu do 44. minuta, kada je Ivan Markano smanjio na 3:2, ali ekipa sa Pirineja nije mogla makar do boda u nastavku.

GRUPA H: Real se mučio sa Pevcima

Totenhem je hrabro izašao na megdan Realu, čak je i poveo preko Harija Kejna, koji je preusmerio loptu ka Varanu i praktično iznudio autogol za vođstvo.

Malo kasnije, u smiraj prvog poluvremena, Toni Kros je iznudio penal i Ronaldo nije dozvolio Ljorisu da ga pročita.

To nije obeshrabrilo francuskog golmana, u nastavku je odbranama izludeo navijače kraljevskog kluba sa nekoliko odbrana, pa je delovalo da će barem jedan bod u London.

Foto: Tajnug/AP

To se na kraju i obistinilo, iako je Real imao čak 20 pokušaja da zatrese mrežu. U drugom meču, malo čudo napravio je APOEL remijem protiv Dortmunda, protiv kog je čak i poveo.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • amerika

    17. oktobar 2017 | 23:21

    Ovaj marko gruic bolje da je ostao u zvezdi, bar bi igrao, ovako ga nema ni na klupi....

  • Mojeime

    17. oktobar 2017 | 21:30

    Penaldo

  • Звезда *($#±•¥¿£©±••¥®¡®><)

    17. oktobar 2017 | 22:38

    Словенци прошли горе него неки који су више пута примали по 5 ком. Само Словенци имају оправдање јер је то Ливе, а шта ови мученици који су губили од загрепчана, од Хонведа, Петах тикве(ко зна дал још постоје) ...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA