Bivši kapiten Zvezde: Neću navijati za Partizan protiv Skenderbega

Pomešana su osećanja Ivanu Gvozdenoviću pred duel srpskog i albanskog tima

  • 43

Možda i najpozvaniji za diskusiju o Partizanovom narednom rivalu u Ligi Evrope Skenderbegu je bivši kapiten Zvezde Ivan Gvozdenović, koji je veliki deo svoje pozne igračke karijere proveo upravo u Albaniji i tamošnjim vodećim klubovima.

Pored Tirane i Kukešija, Gvozdenović je tri sezone, najbolje u Albaniji, proveo u redovima Skenderbega za koga ga vežu najlepše uspomene.

>>> Kakve premije čekaju igrače Skenderbega ako pobede Partizan!

Zato možda i ne čudi što su mu pomešana osećanja pred meč srpskog i albanskog predstavnika u Ligi Evrope.

- Partizan cenim kao nekadašnjeg velikog rivala. Srpski je klub, između ostalog. Poštujem Skenderbeg, proveo sam tamo tri predivne godine, triput bio prvak. Dobar sam sa predsednikom Ardijanom, ostao sam u kontaktu i sa osmoricom saigrača iz mog doba. Otud, biću neutralan. Neka bolji pobedi, a što se mene tiče, gledaću Zvezdu sa Arsenalom - rekao je za Sportski žurnal nekadašnji igrač beoggradskih crveno-belih.

Gvozdenović je skautirao albanski tim, uz napomenu da svi uspesi koje postiže nikako nisu slučajni već plod predanog i kvalitetnog rada.

- Tim je umešno selektiran, već pet godina na okupu. Momci se poznaju u dušu, što videsmo. Nisu na sreću eliminisali zagrebački Dinamo i plasirali se u grupunu fazu Lige Evrope. Naprotiv. Trener Daja sa podjednakim uspehom rotira dve ekipe, kvalitativno ravnopravne. S njim sam godinu dana radio u Tirani, dobar je trener. Vredan, napadački opredeljen. Najčešće igra u sistemu 4-3-3, nešto drukčije u Ligi Evrope 4-2-1-3 i 4-1-4-1.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ero

    18. oktobar 2017 | 16:44

    Veliki sam navijac Zvezde....i iskreno,stidim se ovog coveka!!

  • РВ

    18. oktobar 2017 | 11:41

    Па ко те тера да навијаш ? Нама ниси ни потребан. Ниси први а ни задњи издајник српског рода

  • Volim svoju zemlju 🇷🇸

    18. oktobar 2017 | 11:21

    Navijam za zvezdu ali sutra smo svi partizanovci! Napred partizan, pokažite šipcima kako musa dere jarca

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA