Žiru posle gola Zvezdi: Imao sam sreće, hteo sam da dodam... (VIDEO)

Francuz detaljno objasnio šta se desilo u tom 85. minutu

  • 12

Napadač Arsenala Olivije Žiru, junak pobede nad Crvenom zvezdom u Ligi Evrope zbog akrobatskog gola, istakao je da je uradio sličnu stvar kao kada je čuvenim "škorpionom" bio strelac protiv Kristal Palasa u Premijer ligi.

Francuz je u 85. minutu doneo trijumf Arsenalu posle sjajne akcije sa Džekom Vilširom i Teom Volkotom i tako kaznio Zvezdine promašaje.

>>> Navijač Arsenala prekinuo intervju da bi aplaudirao Delijama: Ovakvo navijanje nisam video u svom životu (VIDEO)

>>> Jutro posle pobede nad Zvezdom, Vengera dočekala šokantna naslovna strana Mirora (FOTO)

- U toj poziciji mogao sam da kontrolišem loptu, hteo sam da dodam saigraču, ali nikoga nisam video, pa sam pokušao, nešto slično kao protiv Kristal Palasa u januaru. Imao sam sreće jer sam pogodio rašlje - rekao je Žiru za sajt UEFA.

Žiru je zadovoljan jer su "tobdžije" pred 50.000 vatrenih navijača upisali tri boda za maksimalan učinak posle tri kola H grupe.

- Verovali smo do kraja u pobedu, bili strpljivi i držali se našeg stila. Bilo je veoma teško u neverovatnoj atmosferi, navijači Zvezde su sve vreme bodrili svoje igrače i zato smo još zadovoljniji zbog tri boda. Veliku zahvalnost dugujemo i Čehu koji je sjajno reagovao u dva ili tri navrata.

Njegov saigrač Džek Vilšir, jedan od najboljih pojedinaca meča na stadionu Rajko Mitić, gol Žirua opisao je kao poseban.

- Akcija je bila sjajna, dobro smo Volkot i ja sarađivali i Olivijeu je takav potez pao na pamet. On ima prirodni instikt iako ne vidi gol, uvek pokušava nešto iznenađujuće. Srećan sam zbog njega - rekao je Vilšir.

Foto: Telegraf

Vilšir je dodao da je gostovanje Crvenoj zvezdi veliko iskustvo za mlad tim koji je nastupio, prisetivši se i utakmice protiv Partizana u Ligi šampiona pre sedam godina.

- Mladi igrači mogu mnogo da nauče. Sećam se kada sam sa 18 ili 19 godina došao u Beograd da igram protiv Partizana, pobedili smo 3:1. Za mene je to bilo od velikog značaja, tako da mislim i da će mojim mladim saigračima isto tako biti. U ovom takmičenju može da se napreduje mnogo kako bi kasnije postali vrhunski fudbaleri - zaključila je Arsenalova "desetka".

Arsenal za dve nedelje na londonskom Emirejtsu dočekuje Crvenu zvezdu u 4. kolu H grupe Lige Evrope.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Putin R.S

    20. oktobar 2017 | 12:01

    Gde ste sada glodari. Arsenal vas je tukao 3:1 sa 5-tom ekipom pre 7 godina.

  • Nesa CZ

    20. oktobar 2017 | 14:15

    Gotovo uvek kada partizan igra evro utakmice volim da kao srpski klub pobedi...posle ovakvih izjava grobarskih pacenika, uvek cu navijati da izgube...grobari su srpska sramota

  • Dupla kruna

    20. oktobar 2017 | 13:14

    Nikad kraja radosti komsnice paoni se velicaju u porazu od c tima arsenala al je njima lepo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA