BOMBE KOJE SU DRMALE MARAKANU: Ovo su najbolji golovi na Zvezdinom stadionu u poslednjoj deceniji (VIDEO)

Marakana je u poslednjih 10 godina videla dosta dobrih golova, Telegraf izdvaja neke od pogodaka koji podižu publiku na noge ili teraju čak na aplauze rivalu

  • 9

Neki su po navijače Crvene zvezde bili bolni, pojedini najradosniji, ali je umetnički dojam golgetera često bio na visokom nivou.

Teško je i napraviti listu jer se mnogo puta tresla mreža u protekloj deceniji, a Žiru je trijumfalnim golom za Arsenal istakao kandidaturu za visoku poziciju.

2017 - OLIVIJE ŽIRU, CRVENA ZVEZDA - ARSENAL 0:1

Jedini gol posledica je još male nepažnje Le Taleka i ostalih koji su čekali odluku o ofsajdu umesto da obrate pažnju na Francuza. Ipak, to ne smanjuje atraktivnost zbog lukavog poteza potcenjenog napadača Arsenala, koji je uhvatio makazice u padu i rešio meč.

2017 - GELOR KANGA, CRVENA ZVEZDA - SPARTA PRAG 2:0

Jedan od golova koji je žestoko napumpao evropsko samopouzdanje crveno-belima. Dovoljno je samo pogledati distancu, odbijanje od prečke i salto ekscentričnog Gabonca.

2017 - GELOR KANGA, CRVENA ZVEZDA - KRASNODAR 2:1

Sam momenat (prve sekunde drugog poluvremena) i činjenica da je gol koji vodi u Ligu Evrope bili su dovoljni, da ne govorimo o hrabrosti da se šut oproba sa preko 30 metara u rašlje sa potpunom nonšalancijom.

2016 - MIČEL DONALD, CRVENA ZVEZDA - LUDOGOREC 2:4

Nadu za Ligu šam

2016 - LUKAS PJASENTIN, CRVENA ZVEZDA - ČUKARIČKI

Čast onih koji su kao gosti ostavili sjajan utisak čuva Pjasentin. Sa preko 30 metara, slobodan udarac je bio hirurški precizan u porazu od 3:1.

2016 - KAFU, CRVENA ZVEZDA - LUDOGOREC 2:4

Prvi gol Ludogoreca na meču postigao je Kafu za 2:2. Bilo je to veoma bolno iskustvo za odbranu Zvezde, trojicu je zalomio i četvrtog prošao za šut pod prečku, Kahriman nije uspeo da spreči najgore.

2016 - PREDRAG SIKIMIĆ, CRVENA ZVEZDA - PARTIZAN

Sikimić je igrao Zvezdinog džokera, a to je najbolje uradio u 151. derbiju. U okretu je uhvatio žestok volej i delovalo je da je Zvezda pred pobedom pogotkom u 84. minutu, ali je posle Kahriman kiksirao i bod je otišao u Humsku.

2015 - UGO VIJEIRA, CRVENA ZVEZDA - PARTIZAN

Portugalac je i definitivno osvojio Delije golom za 2:1 u derbiju koji je završen rezultatom 3:1. Posle presečene lopte, samo je zahvatio u skoku sa velike udaljenosti i kleknuo pred severom.

2012 - LUKA MILIVOJEVIĆ, CRVENA ZVEZDA  - PARTIZAN 3:2

Bio je to jedini derbi u istoriji u kom je jedna ekipa na poluvremenu vodila, a na kraju izgubila.

Crno-beli su ispustili 2:1 iz prvog dela igre, a jedan od razloga je projektil Luke Milivojevića.

2012 - FILIP MLADENOVIĆ, CRVENA ZVEZDA - HAJDUK KULA 3:0

Bek koji je došao iz Borca iz Čačka poznat je po brzini i jakom šutu. Ovo drugo demonstrirao je najbolje protiv Hajduka iz Kule (3:0).

2011 - BRUNO MEZENGA, CRVENA ZVEZDA - SMEDEREVO

Osim po ovome, Mezenga neće biti upamćen ni po čemu drugom u Zvezdi. Ipak, gol je stvarno vredan pažnje, vrteo se na mnogim svetskim kanalima i na internetu, prava brazilska magija petom u skoku.

2007. NENAD MILIJAŠ, CRVENA ZVEZDA - BAJERN

Goreo je sever protiv Bajerna, Milijaš je doneo vođstvo od 2:1, kako samo on ume. Levica je sevnula sa oko 30 metara i Rensing nije imao rešenje, ali je Bajern ipak podignute glave otišao, u završnici je preokrenuo na 3:2.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA