Zvezda i Junajted nisu zaboravili Nemanju Vidića (VIDEO)

Nekadašnji defanzivac slavi 36. rođendan

  • 0

Klubovi ne zaboravljaju svoje legende, pa tako Crvena zvezda i Mančester junajted nisu zaboravili Nemanju Vidića.

Nekadašnji defanzivac ova dva kluba i reprezentacije Srbije danas slavi svoj 36. rođendan, a Zvezda u Junajted su našli način da mu čestitaju.

Crveno-beli su to uradili preko svog zvaničnog sajta, dok su Đavoli na svom zvaničnom Fejsbuk profilu okačili video njegovih najboljih poteza.

- Našem nekadašnjem igraču želimo srećan divan dan - stoji na sajtu Zvezde.

A pogledajte i Junajtedov video:

Podsetimo se i biografije:

Nemanja Vidić je rođen u Užicu, a u Crvenu zvezdu je stigao 1996. godine. Za prvi tim crveno-belih debitovao je po povratku sa pozajmice iz Spartaka 2001. godine i postao nezamenljivi prvotimac. Za tri sezone odigrao je 92 zvanične utakmice i postigao 15 golova. Kao kapiten tima učestvovao je u osvajanju duple krune u sezoni 2003/04, a pre toga je osvojio još jedan nacionalni kup 2002. godine.

U leto 2004. godine, Nemanja je iz Zvezde prešao u moskovski Spartak, gde je igrao do januara 2006. godine, kada je potpisao za slavni Mančester junajted.

Foto: Profimedia/AFP

U dresu Junajteda se u potpunosti afirmisao i postao jedan od najboljih odbrambenih igrača na svetu i u 21. veku. Sa timom sa Old Traforda je pet puta bio šampion Engleske, osvojio tri Liga kupa, pet Super kupova Engleske, kao i najvrednije trofeje Ligu šampiona 2008. i titulu klupskog prvaka sveta iste godine.

Bio je i dva puta najbolji fudbaler sezone u Premijer ligi Engleske i četiri puta u idealnom timu prvenstva. Dva puta je biran za najboljeg igrača Srbije, jednom za najboljeg sportistu SD Crvena zvezda. Postao je tek drugi stranac koji je izabran za kapitena Mančester junajteda nakon Erika Kantone, za koji je odigrao 300 takmičarskih utakmica i postigao 21 gol.

Od leta 2014. godine bio je član milanskog Intera za koji je odigrao 28 utakmica i postigao jedan gol. Oprostio se 29. januara 2016. godine. Za reprezentaciju je nastupao 56 puta i dva puta se upisao u strelce.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA