Maestralni preokret Arsenala: Pet golova Evertonu na Gudisonu! (VIDEO)

Arsenal slavio na gostovanju Evertonu uz veliki broj golova

  • 5

Fudbaleri Arsenala pobedili su Everton u 9. kolu Premijer lige rezultatom 5:2. Gosti iz Londona stigli su do sva tri boda posle preokreta i bolje igre u većem delu meča.

Nije moglo bolje da počne za ekipu Evertona kada je Vejn Runi u 12. minutu sjajnim udarcem savladao Petera Čeha. Bivši fudbaler Junajteda je tako postao igrač koji je dao najviše golova Arsenalu, ukupno 12.

Kuoriozitet svakako predstavlja i činjenica da je Runi pre 15 godina na istom mestu, protiv istog rivala, postigao svoj prvi pogodak za Everton.

To je to praktično bilo sve što su "karamele" pokazale na ovom meču.

Zaigrao je Arsenal konkretnije, napadao, stvarao šansu i do kraja prvog poluvremena stigao do izjednačenja. Na jednu odbijenu loptu, natrčao je Granit Džaka, uputio udarac ka golu, a Naćo Monreal bio priseban da je smesti u mrežu posle odbrane Pikforda.

Nastavio je Arsenal u istom ritmu i u nastavku, a kombinacije dvojice glavnih igrača, Sančeza i Ozila rezultirala je pogotkom Nemca za vođstvo u 53. minutu.

Loše dodavanje na sredini terena igrača Evertona, otvorilo je kontru koju su brzo i efikasno rešili fudbaleri Arsenala. Ovog puta se Ozil našao u ulozi asistenta, dok je Lakazet sigurnim udarcem matirao Pikforda.

Sve što je do tada želeo Everton palo je u vodu. Smrknuto lice Ronalda Kumana jasno je govorilo u kakvoj se situaciji nalazi njegova ekipa.

Finiš meča doneo je još tri pogotka. Najpre je Remzi u 90. minutu povećao prednost, da bi u nadoknadi vremena Everton preko Naisa uspeo da postigne još jedan gol. Već u sledećem minutu, Sančez je nanizao nekoliko igrača Evertona i stavio tačku na meč.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA