≫ 

Rekorder Lige šampiona uskoro u dresu Srbije!

Golman portugalske Benfike trebalo bi da dobije poziv selektora za pripremne mečeve u novembru

  • 5

Talentovani golman Benfike Mile Svilar mogao bi da se nađe na spisku igrača reprezentacije Srbije za pripremne mečeve protiv Kine i Južne Koreje koji su zakazani za 10. i 14. novembar.

Najmlađi čuvar mreže u istoriji Lige šampiona, dospeo je u žižu javnosti zbog svojih godina, odbrana, ali i činjenice da je nastupao za mlađe kategorije reprezentacije Belgije.

Mnogo puta do sada se dogodilo da niko nije obraćao pažnju na talentovane igrače, koji nisu ni dobili priliku da se pokažu, pa su odlazili da igraju za neke druge reprezentacije.

Da se to ne bi ponovilo i Srbija "izgubila" golmana kome predviđaju svetlu budućnost, čelnici fudbalskog saveza su stupili u kontakt sa ocem mladog golmana, Ratkom Svilarom.

- Radi se o velikom talentu koji će uskoro obući dres Srbije. U kontaktu smo s njegovim ocem, bilo je planirano da se nedavno vidimo u Lisabonu, ali smo sastanak morali da odložimo zbog reprezentativnih obaveza. Preko Zorana Filipovića u kontaktu smo i sa stručnim štabom Benfike i raspolažemo svim neophodnim informacijama. Mile Svilar poseduje ogroman potencijal i verujemo da predstavlja lepu budućnost srpskog fudbala - izjavio je sportski direktor FSS Goran Bunjevčević, a prenosi Kurir.

Budućnost Mileta Svilara bila je tema i portugalskih medija prema čijim izvorima bi 18.godišnji golman trebalo da se nađe na spisku putnika za azijsku turneju.

- Svilar je branio za selekcije Belgije, a mogao bi da bude na spisku Srbije za sledeće okupljanje, zakazano za naredni petak - piše portugalski list A Bola.

Sin bivšeg golmana reprezentacije Jugoslavije Ratka Svilara, branio je za mlađe kategorije Anderlehta, pre nego što je prešao u Benfiku i oborivši rekord Ikera Kasiljasa, postao najmlađi golman u najjačem evropskom takmičenju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • (Dzon)3

    25. oktobar 2017 | 19:38

    Daj BOŽE

  • Калабић🇷🇸💣

    25. oktobar 2017 | 22:02

    Нема ништа од тога.И ако буде шта,сви виде генија у њему ко у Рајковићу....Да се разумемо ја најбоље желим Србији јер је волим...али новинари много беарају и унспред све прпгнозирају и знају...

  • Prvi Hrvatski Redarstvenik

    25. oktobar 2017 | 19:05

    To je isti onaj koji je sam sebi ugurao tj.uneo loptu u golmte tako ošteti klub za kojeg igra..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA