Totenhem vodio 2:0, pa ispao iz Liga kupa! Čelsi siguran protiv Evertona (VIDEO)

Sjajnih 15 minuta Vest Hema za trijumf na Vembliju, dva gola u nadoknadi na Stamford Bridžu

  • 0

Posle poraza Evertona od Arsenala u Premijer ligi, ceh je platio menadžer Ronald Kuman. Kažu da smena trenera može da deluje kao "šok terapija" na igrače, njihovo htenje i pristup utakmici.

To nije bio slučaj sa "karamelama", bar ne rezultatski, pošto su poraženi u Liga kupu od Čelsija rezultatom 2:1. Promešao je karte Antonio Konte, ali je i sastav koji se našao na terenu "odradio" posao dovoljan za plasman u narednu rundu.

Poveli su "plavci" u 26. minutu preko Rudigera koji je glavom poslao loptu u suprotni ugao Pikfordovog gola. U nastavku utakmice, Everton je zaigrao dosta bolje, ali je tim iz Londona uspešno odolevao pokušajima gostiju da stignu do gola.

U nadoknadi vremena, Vilijan je posle lepog driblinga i duplog pasa sa Fabregasom povisio na 2:0, da bi minut kasnije Kalvert-Levin iskoristio nespretnu reakciju odbrane i postigao počasni pogodak za Everton.

Totenhem je na Vembliju dočekao Vest Hem i posle prvih 45 minuta igre imao 2:0. Već u šestom minutu, brzu transformaciju iz odbrane ka protivničkom golu, Musa Sisoko je krunisao pogotkom.

Sigurno je delovao Totenhem na terenu, a Dele Ali je u 37. minutu lepim udarcem sa ivice šesnaesterca povećao prednost "pevaca".

I kada se očekivalo da igrači Maurisija Poketina izađu i održe vođstvo do kraja, Vest Hem je izašao na teren sa drugačijim planom.

Za samo 15 minutu, "čekićari" su postigli tri pogotka i prošli u četvrtfinale Liga kupa. Andre Aju je u 55. minutu sprembno dočekao odbijenu loptu i sa peterca matirao Vorma, da bi se isti igrač pet minuta kasnije najbolje snašao među defanzivcima Totenhema i doneo izjednačenje svojoj ekipi.

Odlučujući momenat dogodio se u 70. minutu kada je posle kornera Ogbona nadvisio protivnike i glavom smestio loptu u mrežu nemoćnog golmana domaćih.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA