≫ 

Nema straha od provokacije dronom na meču sa Skenderbegom: Ništa ne sme da leti iznad stadiona Partizana!

Nijedna letilica ne sme da preleti preko stadiona Partizana bez dozvole ministarstva odbrane

  • 8

Fudbalski klub Partizan igra meč 4. kola Lige Evrope sa Skenderbegom u četvrtak (19.00 RTS), a mnogi su se plašili albanskih provokacija u vidu drona i slično.

Sve zbog onog čuvenog incidenta iz 2014. na meču Srbije i Albanije kada je Ismail Morina pustio dron sa albanskom zastavom.

Međutim, tri godine kasnije niko ne mora da brine jer je nemoguće pustiti dron.

U Srbiji tačno 330 osoba ima položen test za upravljanje bespilotnim vazduhoplovom (dronom), ali bez obzira na to, oni sa dronovima ne mogu da snimaju lokacije koje požele a jedna od takvih je i stadion Fudbalskog kluba Partizan.

Predsednik Partizana Milorad Vučelić je istakao da se pred duel sa Skenderbegom plaši "ubačenih" elemenata na tribine koji bi mogli da nanesu štetu klubu.

- Plašim se tih "ubačenih" elemenata. Apelujem na naše navijače da ih osujete, nikakve parole ne smeju da štete našem Partizanu - kazao je Vučelić.

Jedan turista ostao je zatečen kada je hteo da snimi ovaj stadion dronom a kada mu je rečeno da je to zabranjeno.

Foto: partizan.rs/Miroslav Todorović

- Zabrana je nastupila onda kada je Morina pustio dron za vreme utakmice - navodi izvor Telegrafa.rs blizak vazduhoplovnim vlastima koji podseća da je preko puta stadiona i ambasada Indonezije što dodatno otežava snimanje ove lokacije.

Pored Partizanovog stadiona, u Beogradu je zabranjeno snimanje dronom i šireg centra grada, od Pančevačkog mosta do Gardoša, zatim pet kilometara oko aerodroma "Nikola Tesla" i isto toliko oko Aerodroma Batajnica.

Kako Telegraf.rs saznaje, snimanje Partizanovog stadiona takva zabrana traje još od 2014. godine, a tome je prethodio prekid utakmice između reprezentacija Srbije i Albanije u Beogradu, pošto je Albanac Ismail Morina pustio dron sa kartom takozvane Velike Albanije.

Na ovim lokacijama ne može se podići dron bez dozvole Ministarstva odbrane i MUP-a, a inače, nigde ne može da se podigne ukoliko nije registrovan u Direktoratu civilnog vazduhoplovstva i osoba ne poseduje dozvolu za upravljanje bespilotnim vazduhoplovom - navodi naš izvor.

U Direktoratu civilnog vazduhoplovstva (DCV) Srbije navode za naš portal da je do sada 330 osoba položilo test poznavanja vazduhoplovnih propisa koji je predviđen Pravilnikom o bespilotnim vazduhoplovima, a u njihovoj evidenciji je upisano oko 200 bespilotnih vazduhoplova.

Foto: partizan.rs/Miroslav Todorović

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Menadzer

    31. oktobar 2017 | 17:15

    Hoce li bilo koji mec partizana da ima normalan tok pre i posle samog meca.Uvek neke teorije zavere pre meca.Da niste izvukli te invalide iz Albanije niko nikada nebih cuo za njih.Stvarate sliku kao da gostuje Mancester

  • ДУШАН КРАИШНИК БАЊА ЛУКА

    31. oktobar 2017 | 16:51

    Како вас више није сеамота и државе и сви војни структура,, само ми требамо да имамо страх од хијена,,, морамо биржти свјесни и сад и после и требали смо бити свјесни оред утакмицу репрезентације да мора да буде све под оком као да је ратно стање,,, и доста више са тим не треба да имамо страх уа ово и за оно итд ,, од кога маме вам га

  • Samo kazem

    31. oktobar 2017 | 16:21

    Zato što je vojni objekat...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA