≫ 

Nikada mi polusvet neće sastavljati tim: Oštar Muslinov odgovor Kežmanu, i njegov poslednji komentar nakon odlaska sa mesta selektora!

- Ne razumem hajku i blaćenje, jer su igrači, moj stručni štab i Goran Bunjevčević ispunili zadatak koji je bio pred nama - poručio je bivši selektor

Bivši selektor Srbije Slavoljub Muslin poručio je da je od njega traženo da se Srbija plasira na Svetsko prvenstvo i taj cilj je ispunjen.

On je iz Francuske, samo dan posle sporazumnog raskida ugovora sa Fudbalskim savezom Srbije, podvukao je u intervjuu za "Novosti" da reprezentaciji želi sve najbolje u narednom periodu.

>>> A SADA, DA STIGNEMO AFRIKANCE! Evo ko je smenjivao selektora pred Mundijal i kako je prolazio! (VIDEO)

Neigranje Sergeja Milinković Savića je bila tačka sporenja između selektora i rukovodstva FSS, a Muslin nije mogao da ne prokomentariše i izjave menadžera igrača Lacija, Mateje Kežmana.

- Menadžer Milinković Savića  vodi u žutoj štampi hajku protiv mene. Nalazio je za sagovornike neke bivše fudbalere da tvrde kako Sergej mora da igra. Tog menadžera možda nekako i razumem, jer želi da zaradi velike pare na Sergejevom transferu. Ja i danas tvrdim da je Milinković-Savić dobar igrač, baš kao i Ljajić, ali je kod mene prednost imao Tadić, koji je u poslednjim kvalifikacijama bio treći najproduktivniji evropski igrač. Podsećam da je Ljajić do sada odigrao 23 meča za Srbiju, dao je ukupno tri gola, a u kvalifikacijama za EP je na sedam mečeva dva puta tresao mrežu. Dakle, Sergej i Ljajić su imali jaku konkurenciju. Zbog svega ovoga ne razumem hajku i blaćenje, jer su igrači, moj stručni štab i Goran Bunjevčević ispunili zadatak koji je bio pred nama.

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Da li je istina da su neki drugi hteli da vam sastavljaju tim, bilo je naredno pitanje.

- Nikada u karijeri nisam dozvolio tako nešto i nikada se to neće dogoditi. Ne postoji teoretska šansa da mi menadžeri, čaršija i polusvet sastavljaju tim.

Priču da nije poštovan dogovor o načinu rada između njega i FSS, Muslin oštro demantuje.

- To nije tačno! Od starta do kraja kvalifikacija sam sa ljudima iz vrha imao dogovor kako se funkcioniše. Taj dogovor je počeo da se krši odmah posle meča sa Gruzijom u Beogradu. Od tada do prošlog četvrtka se nisam ni čuo ni video s predsednikom. Na našem sastanku pre šest dana je bilo jasno da sistem našeg dotadašnjeg rada više ne funkcioniše.

Na kraju, zamerka je bila da ne forsira dovoljno mlade igrače.

- Da bi se mladi uključili u rad sa A selekcijom, treba malo više vremena. Proces je dug, a naša mlada reprezentacija je imala najčešće iste termine svojih mečeva kao i seniorski tim. Uostalom, polako smo uvodili mlade u tim, mislim tu pre svega na Gaćinovića i Maksimovića. Uvek sam govorio da je Milinković-Savić dobar igrač, ali je morao da ispuni određene uslove da bi se pojavio i u A timu. I na kraju samo da poručim da se po ovim pitanjima više neću oglašavati - rekao je Slavoljub Muslin.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zlocko

    31. oktobar 2017 | 23:07

    Svaka cast tebi a njima neka sluzi na cast ovo sto rade.

  • Skorpion

    31. oktobar 2017 | 23:06

    Znao sam, mora biti neko iz crno-belog tabora da unisti sve sto je do sada napravljeno. Rodjeni su za "muljanje". Tom Kezmanu ne bi mogao poveriti tri nacrtane guske da cuva, izgubio bi ih posle tri sekunde kao i svaku loptu na utakmici dok je igrao.

  • Nikola

    1. novembar 2017 | 00:47

    Bravo musline!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA