≫ 

Sebični Kvarežma koštao Bešiktaš pobede

Klub iz Istanbula čvrsto drži prvo mesto u grupi G

  • 0

Fudbaleri Bešikataša i dalje su neporaženi u Ligi šampiona. Posle tri pobede, ovog puta su na svom stadionu remizirali sa ekipom Monaka.

Imao je Bešiktaš priliku da dođe do tri boda, ali je Rikardo Kvarežma želeo sam da završi akciju, iako je imao slobodnog saigrača.

Dočekani su gosti iz Kneževine u neverovatnoj atmosferi na Vodafon areni, gde su domaći navijači u prepoznatiljivom maniru od početka meča pružali podršku timu.

Iako je Bešiktaš u prvom polvremenu imao terensku inicijativu, Monako je za nijansu bio konkretniji u napadu. Ipak, do realizacije su čekali do nadoknade vremena kada je Roni Lopez iskoristio grešku bivšeg igrača Barselone Adrijana i preciznim udarcem sa 17 metara doneo prednost svojoj ekipi.

Nastavili su igrači Monaka u istom ritmu i u nastavku, ali nisu uspeli da postignu još jedan pogodak i verovatno reše utakmicu. Umesto toga, Kvarežma je sjajnim lažnjakom izbacio defanzivca Monaka i iznudio penal koji je Tosun pretvorio u izjednačenje u 54. minutu.

Pravo uzbuđenje viđeno je na kraju utakmice. Fudbaleri Monaka izgubili su loptu kod protivničkog šesnaesterca, usledila je brza transformacija igrača Bešiktaša koji su se vrlo brzo našli u prilici. Kvarežma je iskosa sa desne strane želeo da uputi udarac ka golu, iako je Babel na drugoj strani čekao "sam kao duh".

Malo je falilo da im se to obije o glavu, pošto je Monako uzvratio već u sledećem napadu, ali je Fabrisio ostao nesavladan.

Srpski reprezentativac Duško Tošić dobio je žuti karton u 65. minutu, ali se tom prilikom povredio pa je igru napustio četiri minuta kasnije.

Bešiktaš je posle četiri odigrane utakmice na prvom mestu grupe G sa 10 bodova, Lajpcig je sakupio četiri, Porto tri, dok je Monako poslednji sa dva boda.

Liga šampiona, 4. kolo

Grupa E

Liverpul - Maribor

Sevilja - Spartak Moskva

TABELA: Liverpul 5, Spartak 5, Sevilja 4, Maribor 1

Grupa F

Napoli - Mančester Siti

Šahtjor - Fejenord

TABELA: Mančester siti 9, Šahtjor 6, Napoli 3, Fejenord 0

Grupa G

Bešiktaš - Monako 1:1

(Tosun 54.p - Lopes 45+1)

Porto - Reb Bul Lajpcig

TABELA: Bešiktaš 10, Lajpcig 4, Porto 3, Monako 2

Grupa H

Borusija Dortmund - APOEL

Totenhem - Real Madrid

TABELA: Totenhem 7, Real Madrid 7, Borusija 1, APOEL 1

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA