≫ 

PARTIZAN MOĆNO SRUŠIO ALBANCE! Crno-beli na korak od proleća u Evropi! (VIDEO) (FOTO)

Crno-beli će u narednom kolu imati meč loptu da obezbede proleće u Evropi na svom terenu protiv Jang Bojsa

Fudbaleri Partizana pobedili su Skenderbeg sa 2:0 u Humskoj u 4. kolu grupe B Lige Evrope i sada imaju meč loptu pred svojim navijačima u narednom kolu kada dočekuju Jang Bojs.

Crno-beli su slavili golovima Zorana Tošića u 39. minutu posle sjajno izvedenog slobodnog udarca, dok je drugi gol delo Leandrea Tavambe u 66. minutu, posle nesebične asistencije Ognjena Ožegovića, koji je odradio pola posla.

>>> CAR LAZAR VODI PARTIZAN DO POBEDE: Fenomenalna koreografija i ratna pesma Grobara dočekali Skenderbeg! (FOTO) (VIDEO)

Partizanu na ruku ide i rezultat iz Berna, gde je Dinamo iz Kijeva savladao Jang Bojs sa 1:0 i tako će ekipa Miroslava Đukića već u narednom kolu moći da obezbedi plasman u nokaut fazu i proleće u Evropi, ukoliko na svom terenu savlada Jang Bojs.

Partizan je odigrao izuzetno ozbiljno i sigurno, poput prave evropske ekipe. Posle golova su sigurno sačuvali svoju mrežu i obezbedili pobedu koja ih je dovela na korak od proleća u Evropi.

PARTIZAN - SKENDERBEG 2:0

(Tošić 39, Tavamba 66)

Partizan: Stojković, Vulićević, Nemanja R. Miletić, Mitrović, Nemanja G. Miletić, Everton, Jevtović, Tošić (Pantić 82), Tavamba (Jovanović 88), Janković, Ožegović (Radin 74)

Skenderbeg: Šehi, Vangjeli, Radaš, Jašanica, Mici, Muzaka, Lilaj, Taku, Gavazaj, Adeniji, Sove

Foto: Telegraf

Meč je počeo fenomenalnom koreografijom Grobara sa južne tribine, koji su ispoštovali apele svoje uprave i nisu vređali Albance, a uz lik Cara Lazara, koji je osvanuo na jugu, zaorio se ''Marš na Drinu''.

Na krilima sjajne podrške, fudbaleri Partizana su napadali goste iz Albanije, ali mreža njihovog gola mirovala je sve do 39. minuta, kada je ponovo Zoran Tošić pokazao kakav je majstor za izvođenje slobodnih udaraca.

Redakcijski 1 LG

Nije pre toga ni bilo ozbiljnijih dešavanja na terenu, a vredi pomenuti da su Grobari u 25. minutu zagremeli ''Kosovo je Srbija''. Međutim, do 39. minuta nije bilo ozbiljnijih dešavanja pred oba gola, ali je zato Tošić u pravom momentu za crno-bele zatresao mrežu i dao ekipi podstrek za nastavak meča, a demoralisao protivnike.

Do kraja prvog poluvremena Albanci su zapretili u sudijskoj nadoknadi i uspeli su da postignu gol, ali je strelac gola bio u ofsajdu i sudija je opravdano poništio gol.

U drugom poluvremenu je do 62. minuta bilo totalno dosadno, i publika se pomalo ''uspavala'', ali ih je probudio Tavamba, kada je tada izašao sam pred gol Skenderbega, pokušao je da lobuje golmana, ali nije uspeo, jer je on vrhovima prstiju izbacio loptu u korner. Mogao je i posle kornera Tavamba da zatrese mrežu, šutirao je sa oko 6 metara, ali je njegov udarac odbranio ponovo golman albanske ekipe.

Redakcijski 1 LG
Redakcijski 1 LG

Međutim četiri minuta kasnije Kamerunac se iskupio za promašaj i sebičnost, jer je na drugoj strani tada imao samog Ožegovića. Ovoga puta uloge su bile obrnute, Ožegović je izašao sam pred golmana Skenderbega, asistirao je Tavambi, koji je ubacio loptu u praznu mrežu za 2:0 i veliku radost crno-belih i Grobara.

U nastavku je Stojković odlično odbranio nekoliko pokušaja Skenderbega i sačuvao je gol i eventualno neizvesnu završnicu.

Liga Evrope: Grupa B

Partizan - Skenderbeg 2:0

(Tošić 39, Tavamba 66)

Jang Bojs - Dinamo Kijev 0:1

(Bujalskij 70)

Tabela:

Dinamo Kijev 10, Partizan 5, Jang Bojs 3, Skenderbeg 2.

Redakcijski 1 LG

Redakcijski 1 LG

Redakcijski 1 LG
Redakcijski 1 LG
Redakcijski 1 LG
Foto: Tanjug/Zoran Zestic
Foto: Tanjug/Zoran Zestic
Foto: Tanjug/Zoran Zestic
Foto: Tanjug/ AP/Darko Vojinovic
Foto: Tanjug/ AP/Darko Vojinovic
Foto: Tanjug/ AP/Darko Vojinovic
Foto: Tanjug/Zoran Zestic, AP/Darko Vojinovic
Foto: Tanjug/Zoran Zestic

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dodson

    3. novembar 2017 | 00:15

    Svaka cast, sad dao Bog i ove bojse dobiti, i koje ludilo prezimljavanje u Evropi. Ali nista polako sjetite se Augsburga...

  • Azer

    2. novembar 2017 | 20:40

    Samo napred crveno i crno- beli..Za Srbijuuu!!

  • Ss

    2. novembar 2017 | 20:33

    Da li može ovaj komentator da ne navija za Albance?I zašto uvek on mora da komantariše Partizanove utakmice kad mrzi sve što je Srpsko.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA