SRCE JE REKLO SRBIJA! Mile Svilar odabrao dres Orlova, dobili smo golmana za narednu deceniju!

Čuver mreže Benfike prelomio je i odabrao dres Srbije otkrio je za Abolu Zoran Filipović

  • 29

Srbija je dobila golmana za budućih maltene 20 godina! Mile Svilar je odlučio da ubuduće nosi dres Orlova, umesto igranja za reprezentaciju Belgije, za koju je nastupao u svim mlađim selekcijama.

Čuveni protugalski list "Abola'' navodi da je mladi golman Benfike dao zeleno svetlo Fudbalskom savezu Srbije da započne proces koji će mu omogućiti da nastupa za "orlove".

Sve ovo otkrio je Zoran Filipović, bivši golgeter Zvezde i reprezentacije Srbije, koji je veoma uticajan u Portugaliji, gde je nastupao za Benfiku i Boavistu.

- Svilar je rekao "da" i igraće za Srbiju. Debitovaće u martu sledeće godine - rekao je Zoran Filipović za Abolu.

Prethodno je selektor Belgije Roberto Martinez rekao da nije odustao od Svilara, ali je mladi golman odlučio da igra za Srbiju!

Foto: Tanjug/AP

Pretpostavljalo se da bi talentovani čuvar mreže mogao da se nađe na spisku reprezentativaca za prijateljske mečeve protiv Kine i Južne Koreje, ali FSS nije uspeo u tako kratkom roku da reši administrativne probleme, jer je Svilar već branio za mlađe selekcije Belgije.

To će se ipak rešiti narednih nedelja i golman Benfike bi u martu trebalo da debituje za "orlove", a očekuje se da bude i jedan od putnika na Mundijal u Rusiji uz Stojkovića i Rajkovića.

>>> Svilar je oborio rekord Lige šampiona, prevazišao je čak i podvig Zvonka Milojevića iz 1991! (VIDEO)

Foto: Tanjug/Ap

Mile Svilar je ove sezone postao prvi golman Benfike gde pruža odlične partije. Postao je najmlađi golman debitant u Ligi šampiona, a zatim je na drugom meču u eliti odbranio penal na Old Trafordu.

Inače, Svilar je sin legendarnog bivšeg golmana reprezentacije Jugoslavije, Ratka Svilara, koji je dugo branio u Vojvodini, a za nacionalni dres je čuvao mrežu devet puta.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 1389

    4. novembar 2017 | 20:42

    E moj decko... svaka tebi cast sad al kad budes video koja bagra vodi sve to smucice ti se zivot!!!

  • ko je on....

    4. novembar 2017 | 17:25

    Po cemu on to zasluzi ?? ko mu je menadzer i ima li to veze sa smjenom Muslina..zar neko normalan da povjeruje u suplje price..jos ce on Stojketu nositi torbu do svalacione barem 3 god..ne zurite..naka mali ceka i neka se dokaze..to sto je najmladji ne znaci da je dobar..imala je srbija takvih ? bisera * pa nikada od njih nistra osim sto ih je stampa dizala do prodaje a onda povratak kuci u petu ligu..

  • Miki

    4. novembar 2017 | 18:35

    Dobili smo mladog golmana , talentovanog ali ja sam mišljenja da će Mile još par godina da se kali pored Stojkovića i Pedje Rajkovića

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA