≫ 

Terzić otvorio Zvezdine finansijske knjige: Otkriven tačan dug crveno-belih, plate novih igrača i zarada od transfera, LE i karata! (VIDEO)

Prema rečima generalnog direktora, dug je prepolovljen, a na pomolu je novo smanjenje, kada se bude promenio pravilnik o kamatnim stopama, gde se očekuje otpis duga prema Novoj Agrobanci od 1.2 miliona evra

  • 36

Generalni direktor Crvene zvezde, Zvezdan Terzić, dao je intervju za portal navijača Zvezde Redstarbelgrade, u kome je govorio o finansijskom stanju kluba. On je otkrio koliko tranutno izgleda dug crveno-belih, kao i koliko se taksativno kome duguje.

Takođe, Terzić je otkrio i koliki su bili prihodi od transfera igrača u letnjem prelaznom roku, ali i od plasmana u Ligu Evrope i prodaje karata za evropske utakmice. Računajući sve to, prihodi Zvezde premašili su 15 miliona evra.

>>> U Zvezdi već trljaju ruke čim su saznali koji klub se interesuje za Boaćija!

ZARADA OD PRODAJE IGRAČA 10 MILIONA EVRA, TROŠAK NA OBEŠTEĆENJA 1.750.000 EVRA

Foto: Instagram/i.ilic14, Wikimedia

- Prihodovali smo 10 miliona evra od transfera igrača, 5 miliona od braće Ilić, 2 miliona od Mihaila Ristića, 1.3 miliona od Srđana Plavšića, 1.2 miliona od golmana Manojlovića i 500.000 evra od Džona Ruiza.

- Kao nikad pre ovog leta smo i investirali u tim, Pešića smo platili 750.000 evra Tuluzu i po 500.000 evra za Rodića i Jovičića. Takođe smo prvi put probili granicu od 10.000 evra mesečne plate za domaće igrače. Svim ovim domaćim igračima smo dali po 15.000 evra, plus dobre bonuse. U ovom momentu najplaćeniji igrač u Zvezdi sa srpskim pasošem ima godišnju platu od 180.000 evra.

ZA ULAZAK U LE 3.275.000 EVRA, OD KARATA 2.5 MILIONA EVRA

Foto: Vladimir Milovanović

Ukupan prihod iz Evrope samo za učešće u grupnoj fazi Lige Evrope Zvezdi će, računajući karte, premašiti 6.5 miliona evra, kada se doda i prihod od TV prava, koji se dodeljuje na proleće.

- Od UEFA smo dobili 3 miliona i 275.000 evra, jer smo išli težim putem kao vicešampioni. Da smo otišli u Ligu Evrope iz plej-ofa za LŠ, tada bi prihod bio oko 6.5 miliona evra.

- Zaradili smo 3.275.000 evra, ali nam je CAS zaplenio ove godine oko 1.6 miliona evra na osnovu stare tužbe, tako da nažalost od svih tih prihoda moramo da vraćamo i deo starog duga.

- Na ovaj prihod treba dodati i prihod od ulaznica, koji je premašio 2.5 miliona evra i očekujemo na osnovu TV šera prihod, a očekujem da to bude između 600.000 i 800.000 evra, a to se daje na proleće - rekao je Terzić.

KOLIKI JE SADA DUG ZVEZDE? POZNATO KOLIKO SE DUGUJE KOJOJ BANCI, KOLIKO DRŽAVI, KOLIKO MENADŽERIMA...

Foto: Marko Todorović

- Ukupan dug je oko 27 miliona evra. Najveći dug je prema bankama, gde je dug 11,5 miliona evra. Novoj Agrobanci dugujemo 6.8 miliona evra, a nadam se da će se promeniti pravilnik o kamatnim stopama, tako da bi trebalo da tu dobijemo otpis od 1.2 miliona evra, u skladu sa Zakonom naravno, pa bi onda dug prema njima bio 5.6 miliona evra. Poštanskoj štedionici dugujemo oko 3.5 miliona evra, AIK banci oko 800.000 evra i Univerzal banci oko 400.000 evra.

- Imamo oko 3 miliona evra obaveza prema državi, koje redovno isplaćujemo u skladu sa reprogramom. Prema državnim preduzećima je dug oko 400.000 evra, to takođe redovno reprogramiramo, i imamo još neke obaveze iz tekuće godine, pa je ukupno oko 4,4 miliona evra dug prema državi.

- Imamo 5 miliona evra obeveza na osnovu pozajmica iz prethodnih u sezona, koje datiraju iz 2008, 2009. i 2010. godine. Takođe imamo i obaveze prema klubovima za plaćena obeštećenja, jer se to plaća u ratama, pa ceo taj ukupan dug iznosi oko 4 miliona evra. Taj deo dug mora da se servisira u rokovima jer je podložan UEFA monitoringu.

- Takođe postoje obaveze prema agentima i menadžerima oko 2.5 miliona evra, što je takođe dug iz nekog prethodnog perioda, a imamo i oko milion evra duga prema raznim sitnim dobavljačima - zaključio je Terzić.

Pogledajte njegovo izlaganje:

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Skorpion

    8. novembar 2017 | 11:26

    @ Lemi Vidim da imamo finansijskog eksperta koji vise zna o Zvezdi nego o svom malom klubu. Kada si tako "strucan" iznesi finansijsku situaciju tvog propalog kluba ili prozovi Vucelu i Ivicu da se vidi kako oni stoje i koliko su platili za silne "bombe" koje su doveli u prelaznom roku a ipak su prisiljeni da im sudije resavaju utakmice.

  • Жика Живац

    8. novembar 2017 | 12:34

    Kad ce mali partizan da izadje sa finansijama i dugovanjima?

  • Svaka cast

    8. novembar 2017 | 12:10

    Terza jeste mutan,ali se vidi napredak u Zvezdi od kad je on tu. Jacu ekipu nismo imali zadnjih 10 god i plus se smanjuje dug,sto nije bilo kod prethodnih. Kako god mislim da mu treba dati punu podrsku,jer za sad ide sve kako treba i vraca se Zvezda tamo gde joj je mesto. Napred samo i do titule lagano!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA