≫ 

Roma vlada Rimom! Koreografija Lacijala za poginulog navijača, Kolarov iznudio penal (VIDEO) (FOTO)

Buran prestonički derbi i trijumf "Vučice" na "Olimpiku", šesti uzastopni u Seriji A

  • 1

Fudbaleri Rome podarili su svojim navijačima najslađu moguću pobedu, ona zbog koje će likovati nedeljama i biti ponosni na svoje igrače - pobedu protiv najvećeg rivala Lacija rezultatom 2:1.

Bio je ovo još jedan derbi protkan vulkanom emocija, krcate tribine "Olimpika" svedočile su velikoj borbi na terenu i šestoj uzastopnoj pobedi ekipe Euzebija Di Frančeska, koji polako, ali sigurno potpuno preuzima konce nad svojom ekipom.

Strelci za Romu bili su Dijego Peroti u 49. minutu iz penala koji je iznudio preporođeni Aleksandar Kolarov, i Rađa Naingolan četiri minuta kasnije, za nokaut Lacijala u čijim je redovima od početka do kraja igrao Sergej Milinković-Savić.

Ćiro Imobile je u 72. minutu, i on iz penala, vratio nadu "nebeskoplavima" u pozitivan ishod najvažnije utakmice, ali minimalna prednost nominalnog domaćina na ovom meču ostala je na snazi po isteku vremena.

Vredi reći da su se i ovoga puta navijači oba tima potrudili da svetkovina ostane za dugo pmaćenje, svako na svoj način.

Na obe strane tribina viđene su spektakularne koreografije, a ona na kojoj su pristalice Lacija bila je sećanje na stradalog navijača Gabrielea Sandrija koji je pre tačno deset godina stradao od policijskog metka u jeku sukoba sa navijačima Juventusa.

Foto: Tanjug/Ap

Njegov lik bio je na "šetalici" Lacijevih Ultrasa pre početka velikog derbija.

Na terenu, Roma je pokazala više u prvom poluvremenu, bila je konkretnija, što je uspela da naplati, ali povoju drugog dela meča.

Kolarov, koji ove sezone igra u izvanrednoj formi, probio se u kazneni prostor gde je srušen s leđa, a Peroti iskoristio najstrožu kaznu, za delirijum većeg dela "Olimpika".

Naingolan je nedugo kasnije u svom stilu, preciznim hicem sa distance pogodio za 2:0 i jasno je bilo tad da će Lacio teško moći da uzvrati.

Ipak, tračak nade im se ukazao u 72. minutu kada je Imobile, tek pošto su arbitri "konsultovali" video snimak, dosudili penal, a napadač Lacija smanjio prednost Rome, ispostaviće se i ublažio poraz.

Posle nepotpunog 12. kola Roma se popela na treće mesto sa samo dva boda manje od Napolija, dok je i Lacio "tu negde pri vrhu" sa 28 bodova.

Foto: Tanjug/Ap

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA