≫ 

DOSAD NEVIĐENO U SRPSKOM FUDBALU! Iz Zvezde grme: Sudijama naređeno da daju crvene kartone našim protivnicima!

Crveno-beli misle da su sudijski i FSS lobi udruženim snagama dali instrukcije arbitrima da dodeljuju sumnjiva isključenja Zvezdinim rivalima

Nova sudijska bura viđena je u Srbiji posle 17. kola Superlige Srbije u kojoj je viđena prava bruka na gotovo svakoj utakmici. Iako je meč u Subotici između Spartaka i Borca ovog kola ''ukrao šou'', po pravilu se diskusija pokrenula i zbog spornih situacija na utakmicama Zvezde i Partizana.

A bilo ih je na obe strane. Simptomatično je da je ponovo na Zvezdinoj utakmici u ranoj fazi utakmice sviran diskutabilan penal, a da je odmah nakon toga protivnički igrač dobio crveni karton zbog prigovora sudiji, što je izuzetno redak slučaj, pa je posebno čudno da se to dešava na dve uzastopne utakmice Zvezde (protiv Borca u Čačku, zatim i protiv Rada na Marakani).

Najpre je sudija Srđan Obradović skandalozno delio pravdu u Čačku i ''demonstrirao silu'' nad igračima Borca, da bi isto videli i od strane Petra Pipera na Marakani, kada je dodelio penal za Zvezdu, a zatim i isključio Ajkovića zbog prigovora.

Iz Zvezde sami smatraju da nema potrebe da im sudije isključuju protivnike u ranoj fazi utakmice, a tako nešto moglo je da se čuje od strane Mitra Mrkele, sportskog direktora crveno-belih.

Printskrin: Youtube/AM Video7S

- Kao direktor Zvezde nisam srećan zbog tih kartona. Ne ulazim u to da li su bili crveni kartoni ili nisu. Mislim da Zvezdi to apsolutno nije bilo potrebno. Zvezda je povela na vreme, igrali smo zaista sjajan fudbal i verujem da bismo utakmicu završili sa više golova razlike u našu korist.

- Ovako je ispalo da su te ubedljive pobede ostvarene zbog odnosa '11 na 10', a to ne stoji. Naročito protiv Rada, Zvezda je bolje igrala u situaciji '11 na 11' nego '11 na 10 - poručio je Mrkela gostujući u pregledu kola na televiziji Arena Sport.

ŠTA SE ZAPRAVO KRIJE IZA OVE IZJAVE ZVEZDINOG SPORTSKOG DIREKTORA?

Foto: A. Nalbantjan

Pokušali smo da dobijemo zvaničnu izjavu još nekog čelnika Zvezde na tendenciju da sudije u ranim fazama njihovim mečevima dodeljuju penale, a zatim i crvene kartone zbog prigovora.

Odgovor smo dobili, ali nezvaničnim kanalima, gde nam je objašnjeno da je takvo suđenje posledica lobija FSS-a koji se udružio protiv njih, kako bi se kreirala slika da Zvezda pobeđuje uz pomoć sudija.

Na Marakani su uvereni su da su sudije namerno instruirane da sude na štetu Zvezdinih rivala i da njihovim protivnicima dodeljuju sumnjive i nepotrebne crvene kartone u ranoj fazi utakmice, i to zbog prigovora, a da to Zvezdi nije potrebno. Čelnici Zvezde smatraju da se to radi u cilju kako bi se stvorila slika da crveno-beli pobeđuju uz pomoć arbitara, na utakmicama koje bi bez problema rešili u svoju korist. Zbog toga postoji bojazan da će nas ''namestiti'' i pozvati se na sve to, objašnjeno nam je iz Zvezde.

Podsetimo, prethodnih nedelja Zvezda je oštro protestovala zbog spornih sudijskih odluka na utakmicama Partizana, bilo je nekoliko saopštenja tim povodom, prepucavanja sa crno-belima i predsednikom FSS-a Slavišom Kokezom, a zatim je na dve uzastopne Zvezdine utakmice usledilo suđenje na štetu protivnika crveno-belih.

Imate li vi komentar na sve ovo? Svoje mišljenje iznesite u komentarima.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • boban

    20. novembar 2017 | 23:43

    Ja vam kažem da treba ovo prvenstvo ukinuti.

  • Dragan

    20. novembar 2017 | 21:08

    Zasto zvezda nece var tehnologiju i strane sudije?Pametnom dovoljno

  • Stevan2.0

    20. novembar 2017 | 19:18

    Kao okoreli Partizanovac smatram da ovo zlo fudbala u Srbiji, okoreli kriminalac i Interpol begunac, Miki Maus doktor, Zvezdan Terzic mora u najmanju ruku biti sklonjen iz Zvezde. Zvezda je veliki klub , i ne zasluzuje ovo na svom celu. Coveka koji seje mrznju zarad svojih interesa i profita. Mislim da je sramno da na celu jednog od najvecih klubova Balkana bude covek takve biografije, kome bi u ovom trenutku ocigledno odgovaralo "ratno" stanje u Srbiji jer se valjda u takvom okruzenju najbolje snalazi. Zvezda zasluzuje i bolje i vise od coveka koji je pretvara u predmet podsmeha cak i onih kojima fudbal nije bitan. Ovo sto on radi prevalzilazi sizofreniju. Smatram da ako on nastavi ovako unistice zdravu konkurenciju medju navijacima i sportistima koja je i tako na klimavim nogama. Nije on uveo Zvezdu u Ligu Evrope nego njeni igraci pa tako jedino oni zasluzuju cestitke za prikazanu igru koja je stvarno izuzetna. Zvezdi zelim da igra finale Lige Evrope i da ga izgubi od Partizana, ali vise od svega joj zelim da stane na zdrave noge, da odbaci kukavicluk i nemoral, da prihvati sportski duh i kad je slabija da cestita protivniku. Dakle, sve ono sto ova uprava nema. A vi pravi navijaci Zvezde ne branite "doktora" vec volite svoj grb. Jer u suprotnom ako se ovo stanje uma nastavi (sizofrenija je preslaba rec) preti nam raskol u civilizaciji koji moze biti jako opasan do te mere da ce ljudski zivoti biti u pitanju.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA