≫ 

Prevara veka u Milanu: Rosonere kupio kineski prevarant koji je lagao da je milijarder, preti im izbacivanje iz Evrope!

Li Jonhong se našao na žestokom medijskom udaru u Americi, gde je otkrivena prevara njegove porodice, ali i malverzacije vezane za kupovinu giganta sa San Sira

  • 18

Kada je u aprilu Kineski milijarder, kako se tada predstavljao Li Jonhong, kupio Milan, mnogi su pomislili da će slavnom klubu sa San Sira vratiti stari ugled kakav zaslužuju kao drugi najtrofejniji evropski klub posle Reala.

Tada su se mnogi pitali ko je čovek koji je kupio klub od Silvija Berluskonija za 750 miliona evra. Mnogi su guglali, ali nisu ništa preterano mogli da nađu o njemu. Gotovo da niko nije čuo ništa o njemu u Italiji u vreme kada je trebalo da kupi Milan.

A ni u Kini nije bila bolja situacija, jer ga nije bilo na spisku najbogatijih Kineza.

Njujork Tajms je radio priču vezanu za njega i ističe da ne može da bude ni među 400 najbogatijih, jer se samo uspešno lažno predstavlja kao milijarder.

Navodi se da je većinu od 750 miliona evra, koliko je platio da preuzme Rosonere, pozajmio od američkog investicionog fonda, koji su u ugovor ubacili stavku da će postati vlasnici ukoliko im Kinez za godinu dana ne vrati novac.

Foto: Guliver/Handout/Getty Images

Novi gazda Milana je tvrdio da je vlasnik rudarskog carstva, ali su američki novinari otkrili da rudnici zapravo uopšte nisu u njegovom vlasništvu. Prostorije njegove kompanije su prazne jer nije platio zakup. Pre četiri godine je kažnjen zbog lažiranja finansijskog izveštaja. Na službeni broj kompanije javlja se žena koja tvrdi da s njim nema nikakve veze s njim.

I njegova porodica ima istorijat prevara u biznisu. Pre desetak godina njegova porodica je prevarila više od 5.000 investitora. Ukupna vrednost prevare je bila 57 milijuna eura. Otac i brat su mu dobili zatvorske kazne, a on se izvukao. Sada je ponovo na teškom udaru.

Milan se tokom prelaznog roka razbacivao novcem, dovodio je igrače ''šakom i kapom''. Mnogi su mislili da će to biti tim koji će se boriti i za titulu, ali se realnost brzo pokazala posle prve trećine šampionata, gde Milan zauzima 7. mesto i trenutno je daleko čak i od mesta koje vodi u Ligu Evrope.

Foto: AP/Tanjug

Može se reći još jedna promašena investicija, jer je na pojačanja potrošeno preko 200 miliona evra.

Mnogi finansijski aspekti poslovanja Milana bazirali su se na projektovanom uspehu i učešću u Ligi šampiona naredne godine. Čak ni to ne bi bilo dovoljno da Milan izbegne kazne. A pošto je i LŠ već sada skoro izgubljena (Roma na 4. mestu beži Milanu čak 11 bodova), pojavila se informacija da Milanu preti izbacivanje iz Evrope ukoliko i uspe da se domogne mesta koje vodi u evropska takmičenja.

Podsetimo, Milan se sa izbacivanjem iz Evrope suočavao i pre 10 godina, kada je utvrđeno da je klub umešan u aferu Kalčopoli sa nameštanjem utakmica u Seriji A. Ipak su dobili pomilovanje i u kvalifikacijama za Ligu šampiona su igrali protiv Zvezde i eliminisali su je, a zatim i postali prvaci Evrope te sezone.

Kolo sreće se za Rosonere sada okreće...

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Гфф

    22. novembar 2017 | 09:26

    Идем да изгуглам тај фонд пошто планирам да купим Атлетико мадрид

  • Ika

    22. novembar 2017 | 09:42

    Kako mu je dao pare američki investicioni fond ako je prevarant! Valjda su ga proverili pre toga ili na lepe oči!

  • Jašim

    22. novembar 2017 | 09:39

    Jel platio u bitcoin-ima?!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA