≫ 

Preokret posle penala: Zvezda gubila na poluvremenu, pa slavila na Brdu, Boaći dvostruki strelac (VIDEO)

Crveno-beli upisali nova tri boda

  • 61

Zvezda je nastavila pobednički niz u Superligi i posle gostovanja neugodnom Čukaričkom na Banovom Brdu gde će se pamtiti pobeda crveno-belih 2:1, verovatno najviše od svega penal koji je razljutio "brđane", i dva gola Boaćija za trijumf koji ostavlja lidera čvrsto na prvom mestu ispred Partizana.

Strelac za domaći tim bio je Mićin u 41. minutu, ali je u nastavku usledila ofanziva gostiju koja je dala rezultata.

>>> Delije na Brdu skandirale Ratku Mladiću (VIDEO)

Biće, naravno, ponovo polemike zbog Santračeve odluke da svira penal za goste posle duela Pešića i defanzivca Čuke Petra Jovanovića pred golom domaćeg tima, jer bio je to trenutak koji je direktno uticao na ishod utakmice u kojoj je tim Nenada Lalatovića bio bolji u prvom, a Zvezda u drugom poluvremenu.

Nije Zvezda odigrala na nivou mečeva u Evropi, Milojević je izveo sastav sa trojicom defanzivaca i to se nije pokazalo kao dobro rešenje u praksi. Zujala je promaja u odbrani crveno-belih, Ovusu je već u drugom minutu zapretio posle kiksa Krstičića (loša povratna lopta ka Borjanu), i Kanga je nešto kasnije "brljao" u vezi i otvorio novu priliku "brđanima" kada je Borjan morao da spašava situaciju...

Čukarički je delovao daleko konkretniji u tim trenucima, mada je Zvezda imala baš tada (21. minut) najbolju šansu da povede, kada je Babić ostao neometan pred golom domaćeg tima i prebacio Belića i prečku.

U smiraj poluvremena, Čukarički je stigao do gola, posle lepe akcije i još lepše završnice momka koga je Vojvodina praktično oterala. Sa desne strane stigao je jedan u nizu upotrebljivih centaršuteva Jovanovića, pravo na nogu Mićina, koji je golgeterski "iz prve" matirao Borjana.

U nastavku - gledali smo potpuno drugačiji odnos snaga, daleko ofanzivniju Zvezdu i defanzivno postavljen Čukarički.

Nekako je od samog starta bilo lako zaključiti da je samo pitanje vremena kada će pući odbrana Čukaričkog.

Povijala se najpre posle zicera Pešića i Boaćija koji su promašivali "nepromašivo", a ključni momenat se desio nedugo nakon toga - penal!

Sudija Santrač je remplovanje, obostrano guranje i povlačenje Pešića i Jovanovića ocenio kao nedozovljen kontakt od strane defanzivca Čuke, pa je pokazao na "kreč" odakle je Boaći bio neumoljiv.

Zvezda je nastavila da napada, Lalatovićev tim nije pronalazio način da odgovori na jaku dominaciju crveno-belih koji su poveli u 69. minutu posle skoka Rodića, reakcije Babića i egzekucije Ganijca koji je svojim 12. golom u Superligi overio pobedu Zvezde.

Do kraja, nije bilo mnogo uzbuđenja, Zvezda je relativno rutinski rešavala sve potencijalno kritične situacije blizi kaznenog, mada ih nije bilo previše od strane Čukaričkog.

Čukarički - Crvena zvezda 1:2

(Mićin 41, Boaći 58, 69.p)

Superliga, 18. kolo

Petak

Borac - Voždovac 0:0

Subota

OFK Bačka - Vojvodina 1:0

(Luković 70)

Mačva - Javor 1:1

(Matić 87 - Cvetković 90+5. penal)

Rad - Mladost Lučani 1:0

(Denić 39)

Radnik - Napredak 2:3

RadničkiNiš - Zemun 4:1

(Pavkov 9, Arsić 16, Tomić 59, Mrkić 76pen - Beljić 34)

Nedelja

Čukarički - Crvena zvezda 1:2

(Mićin 41 - Boaći 58p, 69)

Partizan - Spartak

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rici77

    26. novembar 2017 | 15:56

    Crveni pa penal i preokret sudije!!!

  • pale

    26. novembar 2017 | 14:45

    Otvaram kladionicu.Koliko penala za zvezdu ? Koliko crvenih za Brdjane ? moja prognoza U prvih 20 min penal i 4 zuta u drugom poluvremenu 2 crvena i 1 penal.za zvezdu naravno i gledacemo poznato zvezdino kolo * Sklanjalica *

  • PFC

    26. novembar 2017 | 15:32

    Počela Sklanjalica

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA