Srpska delegacija stigla u Moskvu: Krstajić priželjkuje bratsku reprezentaciju

Sa nestrpljenjem se iščekuje početak žreba u prestonici Rusije

  • 13

Oči svih ljubitelja fudbala biće 1. decembra, u 16 časova po srenjeevropskom vremenu, uprte ka žrebu za grupe za predstojeći Mundijal koji se održava u Rusiji.

Neizvesnost, nada i očekivanje vlada i među navijačima Srbije koji sa nestrpljenjem očekuju da saznaju imena rivala sa kojima će naša reprezentacija odmeriti snage.

U Moskvu je stigla i delegacija fudbalskog saveza Srbije na čelu sa predsednikom Slavišom Kokezom, sportskim direktorom Goranom Bunjevčevićem i v.d. selektora Mladenom Krstajićem.

>>>Srbija u grupi sa Poljskom, Iranom i Kolumbijom: Održana simulacija žreba za Mundijal i baš nam se dopala! (VIDEO)

>>>BROJKE NE LAŽU: Srbi su ispred Hrvata u fudbalu! Po ovoj stavci komšije su najgora od svih reprezentacija koje su na SP!

Mnoga velika fudbalska imena će se naći na ceremonija žrebanja, a program će voditi Gari Lineker, dok će se u ulozi asistenata naći Dijego Maradona, Loran Blan, Kafu, Fabio Kanavaro, Dijego Forlan, Karles Pujol,Gordon Benks i Nikita Simonjan.

Vršilac dužnosti selektora Mladen Krstajić izneo je prve utiske iz Moskve.

- Ovde se oseća atmosfera Mundijala i zaista je sve teško opisati ako niste na licu mesta. Došle su delegacije učesnika i oseća se pozitivna tenzija pred sutrašnji žreb. Biti deo ove priče je veliko zadovoljstvo i privilegija - kaže Krstajić.

Kalkulacije, želje, simulacije žreba, sve je to deo protokola u iščekivanju konačnog odgovora na pitanje - ko nas čeka u grupi?

- Da, svi pričaju o tome, izašao sam i ja u susret onima koje su me to pitali, naravno više iz razloga da zadovoljim znatiželju jer će žreb na kraju dati odgovor. Voleo bih, dakle, da budemo u grupi sa Rusijom, bratske smo zemlje, imali bi dobru atmosferu. A da izdvajam neke druge selekcije, pa svi znamo ko je svetska klasa i zbilja je nezahvalno da sada biram koja bi nam manje ili više reprezentacija odgovarala. Biće ono što nam je suđeno, kao i svima, žreb je isti za sve. Naravno, bilo bi dobro da imamo za rivale selekcije sa kojima možemo da igramo, u smislu da napravimo što bolji rezultat - rekao je v.d. selektora.

Foto: Telegraf

>>>RTS ostao bez prenosa mečeva reprezentacije Srbije: Evo gde ćete gledati Orlove u kvalifikacijama za EURO 2020

>>>On je jedini čovek koji je igrao na tri svetska prvenstva sa tri različite reprezentacije, a srpska je legenda! (VIDEO)

Reprezentacija je pokazala timski duh, što je za Krstajića vrlo bitno, ali bi i iskustvo igrača mogla da bude važna kategorija.

Iako su na azijskoj turneji šansu dobili mlađi igrači, okosnicu tima predstavljaju fudbaleri sa velikim brojem utakmica "u nogama".

- Iskustvo se stiče sa većim brojem utakmica, ali kada pričamo o samom takmičenju onda u prvi plan stavljam atmosferu, jer bez nje ne možete da napravite ništa. Bez obzira na tim koji imate. Važno je da igrači dišu kao jedan, da postoji poštovanje u njihovom odnosu. Da svaki igrač bude deo tima. A onda će tim da izbaci najbolje pojedince. I to je dobro za Srbiju i za igrače - smatra Krstajić i dodaje:

- Moramo biti iskreni u tom odnosu, a to smo pokazali u kvalifikacijama, ali i na minuloj azijskoj turneji gde je postojao strah da će neki igrači podbaciti na ovaj ili onaj način, međutim svi oni su pokazali pravi karakter, da su pravi momci. I meni je veliko zadovoljstvo što sam bio sa njima ovih skoro dve godine a pogotovo na turneji po Kini i Južnoj Koreji.

Mladi fudbaleri koji su dobili šansu su pokazali kvalitet, pa će u kombinaciji sa starijim, iskusnijim igračima biti pravi spoj.

- Jednostavno, neko moje viđenje fudbala je da ukoliko želiš rezultat i korak napred, onda je neophodna i sveža krv, a mi imamo mlade igrače koji uz ove starije mogu i moraju da stasavaju. Jednog dana će otići i Ivanović i Kolarov i Stojković...a dolaze drugi, zato je azijska turneja i bila prava prilika da pojedinci ostvare debi i pokažu da u budućnosti Srbija može na njih da računa. Posle svega ja sam ponosan na njihov odnos prema dresu, kao i utisak koji su ostavili - rekao je srpski selektor.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Deki

    30. novembar 2017 | 16:43

    Ako ti ostanes selektor mozemo i sa tanzanijom u grupu,dzaba nam...

  • Ja...

    30. novembar 2017 | 16:52

    Super,jos nam samo fali selektor i tim

  • Miško

    30. novembar 2017 | 18:57

    Braćo nemojte da vas lažu da će oči svih ljubitelja fudbala biti uprte u male ekrane u 4 sutra ne žrebu .Ja sam ljubitelj prvi ali me ogranicava mogusnost da gledam jer radim 14 sati dnevno da bih zaradio za leba da jedem

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA