≫ 

Junajted utišao Emirejts, Arsenal nemoćan u Londonu

Fudbaleri Mančestera nastavili pobednički niz i upisali četvrti uzastopni trijumf

  • 1

Lakše nego što bi se očekivalo, Mančester junajted je savladao Arsenal u gostima i nastavio poteru za gradskim rivalom na vrhu tabele Premijer lige, dok je Arsenal posle tri vezane pobede zabeležio peti ovosezonski poraz.

Valensija i Lingard najavili su pozitivan ishod u derbiju kola, dok je Lakazet uspeo samo da ublaži poraz.

Već u 4. minutu Junajted je stigao do vođstva. Akcija Antonija Valensije i Pola Pogbe rezultirala je prvim pogotkom na meču. Valensija se našao nadomak kaznenog prostora Arsenala, prosledio loptu Francuzu koji pronašao jednostavno rešenje, vratio beku Junajteda koji nije čekao već je uputio precizan udarac ka golu Petera Čeha.

"Tobdžije" su naizgled preuzele inicijativu i kombinovali na polovini rivala, ali je Junajted spremno čekao novu šansu. Samo sedam minuta nakon prvog gola, "crveni đavoli" su duplirali prednost. Neopreznost Mustafija iskoristio je Džesi Lingard i "oteo" loptu defanzivcu Arsenala. Ponudio se Lukaku koji je povukao, pa prosledio loptu Marsijau koji je majstorskim potezom okrenuo Koščelnog i servirao Lingardu zicer koji mladi Englez nije propustio da realizuje.

Mogao je Arsenal da se vrati u život u prvom poluvremenu, ali Lakazet i Džaka nisu uspeli da savladaju De Heu. Najpre je napadač domaćih ušao u šansu, ali je čuvar mreže Junajteda fantastičnom reakcijom spreči pogodak, da bi Džaka posle odbitka poslao loptu tik pored stative.

Zapretio je Arsenal u nekoliko navrata u finišu prvog poluvremena, ali je mreža gostiju mirovala.

Ušao je Arsenal nešto odlučnije u nastavku meča i uspeo da smanji vođstvo gostiju i probudi nadu domaćih navijača. Ipak, umesto izjednačenja usledio je nova sjajna završnica Junajteda.

Pogba je u 63. minutu lako "otresao" Koščelnog i spojio Lingarda sa golom u poziciji iz koje je bilo nemoguće promašiti. Francuz je sjajan potez kod gola poništio 10-ak minuta kasnije kada je dobio direktan crveni karton posle neopreznog starta.

Do kraja meča Arsenal nije uspeo da ugrozi trijumf "đavola".

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Delija (bivsi Realan.)

    2. decembar 2017 | 23:01

    Bitno da Arsenal rasplamsa Emirejts protiv Batea, a mi rasplamsamo Marakanu protiv Kelna.. Neka pobede domaci timovi...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA