≫ 

KONAČNO! Zvezda dočekala evropsko proleće, četvrt veka se čekalo na ovo! (VIDEO)

Ekipa Vladana Milojevića i drugi put pobedila Keln 1:0 golom Slavoljuba Srnića i obezbedila plasman u eliminacionu rundu nekog evropskog takmičenja posle 25 godina

Proključala je Marakana, zvezdaška srca trepere od sreće kao luda: fudbaleri crveno-belih su konačno uspeli, posle godina agonije ispunili su san mnogih pređašnjih generacija, plasirali su se u eliminacionu fazu Lige Evrope pobedom nad Kelnom pred krcatom Mrakanom - 1:0!

Ne zaboravimo i ovo: krenuli su od prve runde kvalifikacija!

>>> FU*K YOU KELN: Delije psovkama dočekale autobus sa igračima Kelna, a onda su Nemci zapevali na trbini! (VIDEO)

Slavoljub Srnić je bio čovek odluke, njegov gol u 23. minutu bio je dovoljan da se "odere jarac", da se potvrdi drugo mesto u grupi i obezbedi "evropsko proleće" posle četvrt veka i savršene "evropske jeseni".

Odigrali su učenici Vladana Milojevića veoma zrelo, borbeno, taktički mudro, oduševili navijače pristupom, strpljivo čekajući priliku da zadaju udarac koji znači slavu, radost i puna srca.

Junak utakmice Srnić jedva je pronalazio reči da opiše emocije koje su ga razvaljivale neposredno posle utakmice.

- Mnogo sam šansi promašivao u prvenstvu i u Evropi, nisam ih koristio, moralo je da mi se vrati. Hvala Bogu vratilo se na najbolji mogući način, dao sam gol za prolaz, presrećan sam! Ovo mi je najdraži gol u karijeri, gol kojim sam ostvario svoje snove u crveno-belom dresu - rekao je Srnić u kanmere RTS-a.

Crvena zvezda - Keln 1:0 (1:0)

Gledalaca: 51.365

ZVEZDA: Borjan - Stojković, Savić, Le Talek, Rodić - Donald, Jovičić (od 63. Pešić) - Srnić (od 81. Gobeljić), Kanga (od 89. Račić), Krstičić - Boaći.

KELN: Horn - Olkovski (od 65. Klinter), Serensen, J.K. Horn, Rauš - Ozčan, Leman, Jojić - Žirasi, Klemens (od 71. Ouahim) i Osako.

Foto: Tanjug/AP/Darko Vojinovic
Foto: Tanjug/AP/Darko Vojinovic
Foto: Tanjug/AP/Darko Vojinovic
Foto: Tanjug/AP/Darko Vojinovic

Nije Keln, kako se stekao utisak, pogrešan svakako od pojačane euforije, bio lak plen ove decembarske večeri. Naprotiv, Nemci su "zaledili" u par navrata većinski deo tribina, Jojić i saigrači mu, pretili su, nisu Beograđani bili spokojni nijednog trenutka, ali se slobodno može reći da su vladali situacijom sve vreme.

>>> Sjajne vesti za Zvezdu iz Londona!

Trenutak odluke dogodio se u 23. minutu - za pobedu, za slavlje, za prolaz, za evropsku bajku...

Tropotezna akcija crveno-belih, lepo iskreirana, obećavala je kada je Rodić probio po krilu, odatle ubacio pred gol gde su se umalo "posvađali" oko lopte Srnić i Boaći, ali su u sekundi doneli najbolju odluku: Srnić je savršeno uhvatio udarac, smestio loptu u "malu mrežu" golmana Kelna i otvorio vrata raja.

U pravo vreme Zvezda je povela, u isto vreme u Londonu je Arsenal krenuo da puni mrežu Batea, evropsko proleće je bilo "na vidiku"...

Foto: Tanjug/AP/Darko Vojinovic

Ipak, trebalo je sačuvati "minimalac". U nastavku opredeljenje srpskog vicešampiona bila koncentracija na čuvanju gola, borbeni Jovičić je izgubio energiju, pa ga je Pešić zamenio, a Krstičić se povukao da doprinese u defanzivnim zadacima.

Keln je imao inicijativu, međutim nije to bio onaj prtisak kao u Nemačkoj koji je lomio kičmu crveno-belima u par navrata. Utisak je bio da Nemci ovoga puta ne mogu biti oni Nemci koji te ubiju u pojam nekim golom u poslednjem minutu i upropaste ti život. Ne, ovo je bilo Zvezdino veče, Zvezdino najlepše veče u poslednjih 25 godina.

Čekao se kraj sa nestrpljenjem velikim kao Marakana, par minuta pre kraja horski se orilo "auf wiedersehen, auf wiedersehen", ispraćeni su Nemci kući da se bore za bundesligaški opstanak, a Zvezda će, uz borbu za titulu, na proleće nastaviti da prkosi velikima u sezoni za pamćenje.

Liga Evrope, 6. kolo

Crvena zvezda - Keln 1:0

Arsenal - Bate 6:0

Foto: soccerway/printscreen

Pogledajte kako su navijači Zvezde dočekali fudbalere Kelna.

A navijači Kelna su vać na tribinama i navijaju.

Daljinac

A onda su Delije sat vremena pre početka meča počele da pevaju "Je*aćemo Keln i još ne prestaju

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA