≫ 

Bufon je svako jutro slušao Cecu i Miroslava Ilića u svlačionici: Svi fudbaleri Parme su morali da poštuju naredbu Hrista Stoičkova!

Savo Milošević se prisetio dana provedenih u Parmi i ispričao zanimljivu anegdotu

  • 5

Foto: Guliver/Claudio Villa /Allsport/Getty Images

Poznato je da su srpski pevači cenjeni u Bugarskoj, a na pesme najvećih zvezda srpske muzičke scene nije imun ni najbolji bugarski fudbaler svih vremena, Hristo Stoičkov.

On je toliko voleo srpske narodnjake, da je posle četiri godine provedene u Parmi ostavio CD sa srpskom muzikom i dao naređenje da se on pušta svako jutro, a to je poštovano i pet godina nakon što je Stoičkov otišao iz Parme, a upravo u to vreme u nju je došao Savo Milošević.

Proslavljeni reprezentativac Jugoslavije, Srbije i Crne Gore, kao i samostalne Srbije, dao je nedavno opširan intervju bugarskim medijima gde je govorio o svojoj karijeri - igračkoj, ali i onoj kao funkcioner!

Bivši fudbaler Partizana prisetio se vremena provedenog u italijanskoj Parmi, a naročito jedne zanimljive anegdote vezane za legendarnog Hrista Stoičkova koji je punih pet godina nosio dres Parme pre nego što je srpski fudbaler stigao u klub.

Foto: Guliver/ Simon Bruty/Allsport

- Da vam sada ispričam anegdotu, jer je jedinstvena. Kada sam stigao u Parmu, otišli smo na pripreme na Alpe, ne sećam se mesta. Kada smo se vratili u klupski sportski centar, otišao sam u svlačionicu i čuo srpsku muziku. Miroslav Ilić, Ceca, sve pesme. Pitao sam "zašto ovde puštate srpsku muziku"? Jedan od članova osoblja mi je rekao "To nije moje, to je disk Stoičkova. Naredio nam je da slušamo svako jutro, naredba nije povučena". Tako da je to bio jedan lep prijem za mene tamo - ispričao je Savo Milošević.

U to vreme su za dres Parme nosili Đanluiđi Bufon, Fabio Kanavaro, Lilijan Tiram, Marko Di Vajo... pa su i oni morali da slušaju Cecu i Miroslava Ilića.

Međutim, nije sve išlo po planu u Seriji A.

- U Parmi se desilo mnogo stvari. Imali smo jaku ekipu, ali nismo dobro započeli sezonu. Kada sam potpisao za Parmu, bilo je 36 odličnih fudbalera. Svi su očekivali da osvojimo prvenstvo, ali mi smo počeli jako loše u prvih šest meseci. Bilo mi je teško zbog toga.

Foto: Guliver/Dino Panato/Getty Images

Zajedno sa Patrikom Klajvertom obeležio je Evropsko prvenstvo 2000. godine, na kom je uz Holanđanina bio najbolji strelac takmičenja. Ipak, već po dolasku nije uspevao da ostvari ono što se od njega očekivalo.

- Došao sam u Parmu nakon Evropskog prvenstva u Belgiji i Holandiji gde sam postigao pet golova, ali nisam imao vremena za odmor. Odmah kad sam stigao u Parmu osećao sam se umorno. Cela ekipa nije igrala dobro, a počeli su i problemi predsednika sa glavnim sponzorom "Parmalatom". Prirodno, bili su finansijski, zato nikome nije išlo - rekao je Milošević i prisetio se svog učinka i sastava:

- Ako govorimo o procentu, to nije bilo tako loše. Na 34 utakmice sam postigao 15 golova, to je skoro 50 odsto. Nije loše, ali ljudi su generalno očekivali više od nas. Imali smo jaku ekipu. Na čelu sa Bufonom, pa zatim Tiram, Kanavaro, Benarivo, Dijego Fuser, Dino Bađo, Amorozo, Žunior, Almeida. Veliki igrači. Možda smo bili najskuplji tim na svetu u to vreme, ali nismo igrali dobro.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA