Oliver Kan najavljuje revoluciju: Bajern će uskoro morati da istupi iz Bundeslige!

Samo najbogatiji će igrati fudbal

  • 20

S obzirom na činjenicu da najveći evropski klubovi poput Bajerna, PSŽ-a, Juventusa i drugih, u svojim ligama nemaju veliku konkurenciju, bivši golman Bajerna, Oliver Kan jedino rešenje vidi u ligi najbogatijih.

Po njegovim rečima, domaće lige najbogatijim klubovima predstavljaju samo opterećenje pa je osnivanje jedinstvene Superlige najboljih izvesno i neophodno kako bi se napredovalo.

Situacija u Bajernu se od mog penzionisanja 2008. godine nije promenila. Danas ih trenira Jup Hajnkens koji je top izbor, ali mi se čini da Bajernu nedostaje prava konkurencija u Nemačkoj poslednjih godina kako bi bio još bolji. Ne postoji klub u Bundesligi koji može da ugrozi Bavarce i tako će biti sve dok se ne pojave nove ideje ili recimo ukine pravilo 50+1 i dozvoli upliv stranog kapitala u klubove - smatra Kan i dodaje:

- Za Bajern nema drugog puta nego da napusti Bundesligu, a pre ili kasnije najbolji evropski klubovi će osnovati svoju ligu. To je neizbežno i to će se sigurno dogoditi - prognozira Oliver Kan.

Oliver Kan ponovo je pokrenuo aktivirao ideju, koja postoji već nekoliko godina, o osnivanju Superlige bogatih klubova. Najnovije preporuke su da u njoj igra umesto 20, samo 10 najboljih, a da li će UEFA to i dozvoliti ostaje da se vidi.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nemanja

    14. decembar 2017 | 15:52

    Odlcna ideja u istoj ligi Bajern,Real,Barsa,Crvena Zvezda,Milan i drugi najveci evropski klubovi.

  • Mire

    14. decembar 2017 | 15:33

    Nema od toga nista svaka ekipa u bundes ligi moze da pobedi bayern , uz to kako je moguce da bayren nije izbacen u drugu ili trecu ligu kada im je predsednik kluba uhapsen zbog pranja novca u bayernu?.

  • Djudja86

    14. decembar 2017 | 14:47

    Ugasiti sve velike klubove jer je to sve kriminal

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA