Zašto i najokorelije Delije treba da poštuju Vladimira Stojkovića zbog poteza na kraju derbija? (VIDEO)

Golman crno-belih pokazao veliku kolegijalnost i rizikovao ozbiljne povrede kako bi pomogao igračima večitog rivala da bezbedno napuste stadion

  • 35
Foto: Partizan/Miroslav Todorović

Vladimir Stojković je sasvim sigurno jedan od najomraženijih likova u istoriji navijača Crvene zvezde. Iako je i pre i posle njega bilo igrača koji su posle Zvezde oblačili dres Partizana (najnoviji primer je Ognjen Ožegović), niko nije izazvao takav gnev i takvu mržnju navijača suprotnog tabora kao sadašnji golman kluba iz Humske.

>>> KO ĆE SVE NAPUSTITI PARTIZAN U JANUARU? Crno-beli mogu da ostanu bez jednog kompletnog tima, za neke igrače ponude su već stigle!

Redovno na derbijima dobije salvu uvreda, i očigledno mu mnogi Zvezdaši nikada neće oprostiti prelazak u redove Partizana, kao i čuvenu majicu ''oprostite mi moju ružnu prošlost'', na prvom derbiju u dresu crno-belih.

Tako je bilo i na 156. Večitom derbiju, gde je takođe sa Severa dobio uvrede i standardno skandiranje ''Mustafa, Mustafa''.

>>> Stojkovićev šou tokom penala: Duga molitva na kolenima, pa eksplozija radosti koja je razbesnela Delije! (VIDEO)

Međutim, zbog poteza na kraju utakmice, i najokorelije Delije bi trebalo bi da mu pokažu poštovanje.

Foto: Profimedia/AFP
Printskrin: Youtube/Sportnetwork TV

Naime, Stojković je reagovao na kraju derbija kada su Grobari zasuli igrače Zvezde dimnim bombama i topovskim udarima u trenutku dok su izlazili sa stadiona. Mnogi iz tabora crveno-belih su ustuknuli, a onda je Stojković stao u žarište ''bombardovane zone'' kako bi zaustavio Grobare da nastave da bacaju topovske udare na igrače Zvezde.

Stojković je u okružen dimom stao kod ulaza, faktički je zaštitio igrače Zvezde svojim telom i gestikulirao im da prođu u tunel. Tek kada su svi ušli, i on je napustio teren.

I on je sam česti na Marakani bio na meti navijača Zvezde, koji su ga u prošlosti gađali topovskim udarima, pa je sada želeo da pomogne rivalima da ne budu u njegovoj koži.

Pogledajte gest Stojkovića koji je za poštovanje:

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA