Rajković najzaslužniji za prvi trofej Makabija u sezoni! Navijači u Engleskoj mole čelnike kluba da ga dovedu: Bolji je od Edersona iz Sitija!

Srpski golman sjajno brani ove sezone

  • 5

Predrag Rajković osvojio je prvi trofej u sezoni sa Makabijem. Naš mladi golman je sa ekipom iz Tel Aviva trijumfovao u Toto Kupu (takmičenje slično Liga Kupu u Engleskoj), a u finalu je savladan branilac titule Hapoel Ber Ševa rezultatom 1:0.

Rajković je maestralno branio i po ko zna koji put bio jedan od najzaslužniji za pobedu kojom je osvojen peti pehar u ovom takmičenju u bogatoj istoriji Ponosa Izraela. Odlučujući gol u 83. minutu glavom je postigao Islanđanin Vidar Kjartason, a Rajković je pre toga u nekoliko navrata maestralno intervenisao. Svojevremeno najbolji mladi golman sveta u par navrata je sjajnim odbaranama sačuvao svoju mrežu i potvrdio da se nalazi u sjajnoj formi.

Koliki je Rajkovićev značaj u osvajanju ovog trofeja govori i podatak da je Makabi u ukupno sedam utakmica u Toto Kupu ove sezone zabeležio šest pobeda i jedan remi i da je naš reprezentativni golman u čak šest mečeva ostao nesavladan, a u ovom takmičenju primio je samo jedan gol.

- Veoma sam srećan zbog osvojenog trofeja koji je doneo veliku radost našim navijačima. Utakmica protiv velikog rivala je bila veoma uzbudljiva, ali smo na kraju zasluženo slavili. Ovaj trijumf je od velikog značaja za klub i ceo tim. Siguran sam da će nam ovaj trofej mnogo značiti na polju samopouzdanja u trci za šampionsku titulu koji silno želimo da osvojimo - konstatovao je Rajković.

U prilog činjenici da će Rajković i u nastavku sezone biti jedan od glavnih aduta ekipe koji sa klupe predvodi Žordi Krojf svedoči i podatak da je na ukupno 36 utakmica ove takmičarske godine Rajković čak 21 put ostao nesavladan.

Foto: AP/Tanjug

Kako brani, nema sumnje da će se na leto otisnuti u neku jaču ligu.

Pominje se Engleska gde su navijači Njuaksla na njihovim forumima analizirali kog golmana bi klub trebalo da dovede.

Rajković je jedan od kandidata, a većina navijača je složno da bi Svrake trebalo da ga potpišu. To govori i ovaj komentar.

- On je sjajan potencijal i klub bi trebalo njega da izabere. Čak i na Fottball Manageru ima sjajne karakteristike, a poznato je da ti ljudi retko greše prilikom skautiranja (osmeh). Siti je za 35 miliona doveo Edersona koji nije ništa bolji od Rajkovića. Možd aje čak i gori - stoji u komentaru na forumu navijača Njukasla.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA