≫ 

Pred Le Talekom su tri opcije: Trenutno je najbliži onoj najmanje povoljnoj po Zvezdu!

Francuz ne želi da potpiše novi ugovor, ali ni da pređe u neki od klubova koji se interesuju za njega

  • 20

Demijen Le Talek je protekle jeseni odigrao najbolju polusezonu u Zvezdi i značajno je uticao na plasman u Ligu Evrope i obebeđivanje proleća u ovom takmičenju, kao i na 9 bodova prednosti na tabeli Superlige.

On i Vujadin Savić su u tandemu delovali neprelazno u odbrani za većinu ekipa protiv kojih je Zvezda igrala tokom jeseni, ali će sasvim je izvesno taj štoperski tandem da se raspadne tokom zime.

Francuzu ističe ugovor sa crveno-belima na leto 2018. godine, a on je jasno istakao da želi da završi ugovor do kraja, a da onda kao slobodan igrač ode sa Marakane.

To ipak, nije najbolja opcija za Zvezdu, koja u tom slučaju može da ostane bez milion evra, koliko se procenjuje da bi mogla da zaradi ukoliko Le Taleka proda ove zime.

U medijima se i pominje da su klubovi iz Turske spremni da ponude taj novac, međutim, problem je što Le Talek ne želi tamo da nastavi karijeru.

Foto: Marko Todorović

Zato su pred njim sada tri opcije:

- da produži ugovor i ostane standardna opcija u odbrani do kraja godine, kada bi Zvezda mogla da ga proda

- da prihvati transfer na zimu

- da ostane u klubu do leta, ali u tom slučaju ne bi ulazio u igru jer bi Zvezda razigravala drugog igrača za evropske kvalifikacije

Za sada, deluje da sve ide u smeru poslednje, najmanje povoljne za klub sa Marakane.

Zvezda je već krenula u ofanzivu da pronađe novo rešenje, a to je Nemanja Milunović iz BATE Borisova, sa kojimse već vode pregovori. Problem je samo što on ne bi mogao da igra u Evropi, gde je već igrao za Beloruski tim.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ☆☆☆

    22. decembar 2017 | 11:47

    Ovaj Babić je odličan štoper. U prvoj utakmici protiv Kelna me je kupio. Ne brinem se ja mnogo za Zvezdinu zadnju liniju ako ode Le Talek. Samo nam rezerva fali. Ne znam kad će biti spreman onaj Brazilac da zaigra..

  • Shone

    22. decembar 2017 | 08:52

    Treba dovesti ovog milunovica decko je mnogo bolji od la teleka,a pritom je mlad...

  • El Paso

    22. decembar 2017 | 08:53

    Ima i cetvrta opcija! Da produzi ugovor i da ostane do isteka istog.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA