Pikanterije fudbalskih velemajstora: Ibrahimović nije znao da šutne loptu, Ronaldo je bio najbolji ikada i kad je imao 96 kg

Fabio Kapelo otvorio dušu i otkrio mnoge zanimljivosti o fudbalskim asovima

  • 3

Kada u svojoj karijeri vodite najveće italijanske i španske klubove, a pri tom osvojite Ligu šampiona jedno je sigurno - vi ste fudbalska legenda. Jedan od njih je i Fabio Kapelo, nekadašnji strateg Real Madrida, Juventusa, Milana i Rome, koji je u svojoj karijeri vodio i reprezentacije Engleske i Rusije. Kako je trenirao mnoštvo bivših i sadašnjih fudbalskih superstarova imao je priliku da dobro upozna i njihove navike. Poseban utisak na njega su ostavili Ronaldo i Zlatan Ibrahimović.

Bivši igrač Mančester junajteda postao monah: Smučili mu se novac, žene, noćni klubovi, besna kola... (VIDEO)

Alesandro Del Pijero, Marko van Basten, Frančesco Toti i Gabriel Batistuta samo su neki od velikana koje je trenirao. Međutim, on samo jednog priznaje kao apsolutno najboljeg i nedodirljivog.

- Ronaldo Luis Nazario de Lima najbolji je igrač kojeg sam trenirao. Nažalost, sa njim sam radio tek pri kraju njegove karijere kada je imao 96 kilograma. Uprkos težini, čak je i tada bio izvanredan - priznao je Fabio Kapelo, aktualni trener kineskog prvoligaša Điangsu Suninga.

Foto: Facebook/Zlatan Ibrahimovic

U razgovoru za Skaj Italia prisetio se i nezaboravnih anegdota sa Zlatanom Ibrahimovićem sa kojim je sarađivao u Juventusu od 2004. do 2006. godine.

- Kada je stigao u Juventus, Zlatan Ibrahimović nije znao da šutne loptu. Mino Rajola tada mi je rekao da je Zlatan izrazito snažan i da golmanima lomi ruke. Odgovorio sam mu da Zlatan jedino što lomi jesu prozori teretane. Ubrzo je Zlatan svaki dan vežbao udarce koje je sa godinama usavršio - i dodao kako je Zlatana Ibrahimovića hteo i kada je bio Romin trener.

- Juventus je napravio sjajan posao. Kupio ga je za 16 miliona evra koje je isplatio u četiri rate. U Ajaksu su smatrali da Zlatan nikada neće izrasti u dobrog igrača. Radije su zadržali Mida sa kojim je lakše bilo raditi. Naravno, imao je Zlatan problema i kada je bio u Juventusu, ali tadašnji klupski sportski direktor Lučiano Mođi doveo ga je u red.

Da podsetimo, najveće sportske uspehe Fabio Kapelo imao je sa Milanom sa kojim je osvojio četiri skudeta (1992., 1993., 1994., 1996.), tri italijanska Superkupa (1993., 1994., 1995.,) kao i  Ligu šampiona (1994.godine) i UEFA Superkup (1995 godine.).

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Звезда *(€$&®£©±¥[])¥¥

    24. decembar 2017 | 22:47

    Мени су интересантније пикантерије једног фк. Пре две године, -32, прошле године у регуларном делу првенства опет минус, да би у додатку све лепо било штеловано. А и ове су пикантни. Више им судије свирали пенале, него што је било одиграних кола, а и пикантно "попили" 4 ком.од Динама, уместо 5. Најпикантније што један голман бива проглашен најбољим фуЗбалером, а до скоро није ни бранио нигде.

  • ppp

    24. decembar 2017 | 23:43

    Zvezdas svesi rekao al ne rece ko je najbolji,da nije boaci sa sto pedeset golova iz penala

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA