≫ 

Pred nama je najluđi prelazni rok ikada: Ibrahimović, Roben, Riberi, Sančez, Ozil, Laveci... su besplatni!

Vreme je da Terzić i Vazura reaguju, rekli bi neki navijači u šali kada vide kakva se pojačanja mogu dovesti bez plaćanja obeštećenja

  • 11

Svi oni klubovi koji ne žele da izdvoje bogatstvo za skupe transfere, a imaju "crni fond" namenjen za dobre plate svojih fudbalera mogli bi ovog januara dobro da profitiraju i potpišu neke od najboljih fudbalera kojima ugovori ističu za 6 meseci, poput Ozila, Lavecija, Ibrahimovića...

Verovatno ste čuli izreku: "Ko pre devojci, njemu devojka!" - Upravo ovim rečima, naravno u prenesenom značenju, bi mogla da se opiše ludnica koja nas očekuje u januarskom prelaznom roku, naročito kada je reč o igračima koji su pred istekom ugovora.

Naime, fudbaleri kojima 2017. godine ističe ugovor, kao i oni koji imaju još 6 meseci do isteka istog, slobodni su da već u januaru bez obeštećenja, potraže novi sredinu. Tako bi neki mogli dobro da profitiraju potpisivanjem igrača "za džabe" pokrivajući samo njihove, doduše, visoke plate, dok bi, sa druge strane, ekipe koje žele da produže saradnju sa svojim igračima morati da požure i verovatno dobro povećaju narednu ponudu, kako bi ih zadržali u svojim redovima.

Ove godine, situacija je takva da fudbalska pijaca, nikada nije bila punija.  Pa da počnemo...

Foto: Profimedia

U slučaju da tražite iskusnog napadača i uspete da probudite njegov avanturistički duh, možete potpisati Ezekijela Lavecija već 1. januara, kada završava svoju misiju u Kini. Ipak, moraćete da budete baš brzi i izdašni jer je vrlo moguć njegov povratak u Napoli.

ENGLEZI

Četa Žozea Murinja mogla bi da ostane kraća za čak šestoricu fudbalera, koje bi poželeo skoro svaki klub na svetu. Old Traford bi vrlo brzo mogli da napuste Ibrahimović, Huan Mata, Felaini, Ešli Jang, Herera i Blind. Uzimajući u obzir Murinjovu nedavnu izjavu, po kojoj 300 milion funti za pojačanja nije bilo dovoljno, moguće je da je on zaista ozbiljan u svojoj nameri da iz korena renovira tim.

Foto: AP/Tanjug

Aleksis Sančez skoro sigurno će napustiti Arsenal. London bi vrlo lako mogao da zameni Mančesterom. Da podsetimo, u finišu letnjeg prelaznog roka, Mančester Siti je nudio 70.000.000 evra za Sančeza,Venger je tražio novac i Sterlinga što Gvardiola nije želeo da ponudi ni u ludilu. Venger se kockao i izgubio. Tako će sredinu napustiti bez obeštećenja, a govori se da će potpisati za Mančester Siti uz godišnju platu od oko 19 miliona evra.  Sa druge strane Siti bi mogli da napuste Fernandinjo i Jaja Ture.

NEMCI

Možete li da zamislite Bajern Minhen bez Robena i Riberija? Teško ali ne i nemoguće, jer ako posle desetak godina u Minhenu privolite legende Bavaraca da promene sredinu sigurno je da ste završili dobar posao.

Foto: Tanjug/AP

FRANCUSKA

Politika "ko da više" mogla da bude glavni adut klubu koji želi u svojim redovima Marija Balotelija koji je donekle uspeo da "oživi" svoju karijeru u Nici. Ko se bude kockao na njega, mogao bi mnogo da dobije.

ITALIJA

Igrači iz Serije A koji imaju još 6 meseci ugovora i traže unosnije ugovore jesu Kijelini iz Juventusa, De Vrij iz Lacija i Žoao Miranda iz Intera. Svakako pristojna ponuda "jeftinijih" igrača.

Da podsetimo, prema "Bosmanovom pravilu", igrači sa šest meseci do isteka ugovora slobodni su da pregovaraju sa drugim klubovima i napuste aktuelni klub bez obeštećenja.

Top 30 igrača kojima ističe ugovor u narednih 6 meseci: 

Aleksis Sančez - Arsenal

Mesut Ozil - Arsenal

Džek Vilšir - Arsenal

Zlatan Ibrahimović - Mančester junajted

Ander Herera - Mančester junajted

Huan Mata - Mančester junajted

Dejli Blajnd- Mančester junajted

Maruan Felaini - Mančester junajted

Ešli Jang - Mančester junajted

Fernandinjo - Mančester Siti

Jaja Ture - Mančester Siti

Žoel Robles - Everton

Emre Kan - Liverpul

Đorđo Kijelini - Juventus

Stefan De Vrij - Lacio

Žoao Miranda - Inter

Mario Baloteli - Nica

Žoao Mutinjo - Monako

Hatem Ben Arfa - PSŽ

Huanfran Tores - Atletiko Madrid

Kepa Arizabalaga - Atletik Bilbao

Dani Garsia - Eibar

Pedro Leon - Eibar

Serhio Kanales - Real Sosijedad

Arjen Roben - Bajern Minhen

Frenk Riberi - Bajern Minhen

Leon Gorecka - Šalke 04

Bernard - Šahtjor Donjeck

Ezekjel Laveci - Habei Kina

Andre-Pjer Žinjak - Tigres

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA