≫ 

Benevento pobedio prvi put u istoriji Serije A! Mihajlović upisao 10. remi, Zebre u stampedu gaze sve redom (VIDEO) (FOTO)

I još od popodnevnog programa Serije A: Roma kiksnula na "Olimpiku", Atalanta neočekivano prosula bodove u Bergamu

  • 0

Čekali su navijači novajlije u ligi Beneventa na ovaj dan, čekali da se desi i taj blistavi trenutak, načekali su se, ali su ga i dočekali: stigla je, konačno, prva pobeda u Seriji A za njihov tim u istoriji, u 19. kolu.

Masimo Koda biće zlatnim slovima upisan u klupske almanahe kao strelac jedinog gola u pobedi nad Kjevom (64. minut) koja neće mnogo toga promeniti za Benevento na tabeli, ali će sasvim sigurno skinuti ogroman teret koji su nosili igrači od starta sezone zbog duge serije bez ijedne pobede.

Vidan je sve veći napredak ekipe Roberta de Zerbija koja je prvi bod upisala tek nedavno protiv Milana, potom je i nesrećno poražena u Đenovi, a onda je, napokon, došla i pobeda koja se čekala u klubu iz Kampanje.

Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP

U isto vreme, u Udinezeu se dešava potpuna rapsodija od dolaska Masima Oda na klupu Zebri.

Petu uzastopnu pobedu upisao je tim sa "Friulija", ovoga puta u Bolonji, i to posle preokreta, 2:1, te crno-beli stampedo nezadrživo grabi ka mestima koje vode u Evropu naredne sezone.

Sva tri gola na "Renato dal Ari" su delo gostujućih fudbalera, s tim što je onaj prvi bio autogol u režiji Danila.

Već u povoju poluvremena, gosti su u potpunosti preuzeli kontrolu rezultata zahvaljujući pogocima Silvana Vidmera i Kevina Lazanje.

Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP

U međuvremenu, sa Torinom Siniše Mihajlovića - ništa novo.

"Bikovi" su upisali novi remi, već 10. ove sezone, pa je najtačnije reći da ekipa srpskog stručnjaka u opasnoj stagnaciji. Na golu Đenovljana briljirao je Matija Perin, najzaslužniji što je mreža gostiju ostala sačuvana.

Foto: Tanjug/Ap

Ni navijači Rome nemaju mnogo razloga da se raduju, "Vučica" je odigrala samo 1:1 sa Sasuolom pred svojim navijačima, koji je usledio posle poraza u prethodnoj rundi od Juventusa.

Delovalo je da će ekipa Euzebija Di Frančeska uspeti da upiše "trojku" posle gola bivšeg igrača Sasuola Lorenca Pelegrinija, no imali su gosti druge planove, i uspeli da ih sprovedu u delo u 78. minutu kada je Simone Misiroli zatresao Alisonovu mrežu, za bod velik "kao kuća".

Serija A, 19. kolo

Fiorentina - Milan 1:1

(Simeone 71 – Čalhanoglu 74)

Roma – Sasuolo 1:1

(Pelegrini 31 – Misiroli 78)

Atalanta – Kaljari 1:2

(Gomez 90+1 - Pavoleti 6, Padoin 24)

Benevento – Kjevo 1:0

(Koda 64)

Bolonja – Udineze 1:2

(Danilo 27 autogol – Vidmer 37, Lazanja 48)

Sampdorija – SPAL 2:0

(Kvaljarela 90+1 penak, 90+4)

Torino – Đenova 0:0

Inter - Lacio (18.00)

Verona - Juventus (20.45)

Odigrano u petak:

Krotone - Napoli 0:1

(Hamšik 17)

TABELA: Napoli 48, Juventus (-1) 44, Inter (-1) 40, Roma (-1) 39, Lacio (-2) 36, Sampdorija (-1) 30, Udineze (-1) 27, Fiorentina 27, Atalanta 27, Torino 25, Milan 25, Bolonja 24, Kjevo 21, Sasuolo 21, Kaljari 20, Đenova 18, SPAL 15, Krotone 15, Helas Verona (-1) 13, Benevento 4.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA