Odbio Real kako bi potpisao za Vulverhempton: Čudna odluka napadača koji je sa Madriđanima pregovarao 8 meseci!

Zvezda januarskog prelaznog roka je mladi fudbaler Rafa Mir

  • 5

Napadač B tima Valensije, 20-godišnji Rafa Mir, odbio je ponudu Real Madrida kako bi potpisao za Vulverhempton.

>>>Čelnici Liverpula su ludi ukoliko ne prihvate ovu ponudu Barselone za Kutinja!

Dijego Košta, Kutinjo, Van Dajk, samo su neki od igrača za koje se ove godine izdvajaju milioni evra kako bi potpisali za najveće evropske klubove poput Barselone, Real Madrida, PSŽ-a, Mančestera čiji se poziv ne odbija.

Ipak, da i najveći mogu pogreše u proračunu i ostanu kratkih rukava pokazao je primer igrača Valensije Rafe Mira koji se odlučio da karijeru gradi strpljivo i ide korak po korak.

Tako je umesto u Madridu, sa kojim je pregovarao skoro 8 meseci, ipak odlučio da potpiše za Vulverhempton koji je trenutno prvi u engleskom Čempionšipu.

Odluka sigurno nije bila laka, nema puno mladih fudbalera koji bi mogli da odole pozivu najvećeg kluba na svetu, ali čini se da je mladi Rafa ipak pametno postupio.

Vulfsi su platili transfer oko 2 miliona evra, obećali mu mesto u prvoj postavi i priliku da igra na vrhunskom nivou, što je za mladog igrača najvažnije, dok je Real Rafi nudio tek mrvice - igranje u rezervnom timu uz opciju da odigra poneki minut za prvu postavu.

Da podsetimo, ovaj napadač je u karijeri igrao za omladinske ekipe Barselone i Mursije, a član Valensije postao je 2012. godine. Za prvu postavu Šišmiša odigrao je dve utakmice.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • (Dzon)3

    3. januar 2018 | 16:57

    Svaka cast majstore. Nisi ti neki MARKOVIĆ,GRUJIĆ I DRUGI kojim je zinulo da nekažem sta i za cim. Šta bi radi u REALU SVEGA TI???

  • Дејан

    3. januar 2018 | 15:53

    Где су ови наши „талентовани" играчи да прочитају овај текст....а да сви су великим клубовима...

  • Mican

    3. januar 2018 | 16:28

    Pa nasi ne idu u inostranstvo da bi igrali i gradili karijeru korak po korak,idu vodjeni samo visinom ugovora i sto vecom kolicinom para a dal ce igrati sedeti na klupi ili biti na tribinama,svejedno im je,sta briga npr.Grujica sto za Liverpul nije odigrao ni 3 utakmice za 4 god.kad je zgrnuo lovu i obezbefio se za ceo zivot,sta ces lepse

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA