≫ 

Za primer svima: Fudbaler Napretka sve plate dao u humanitarne svrhe

Herojski gest fudbalera Nikole Mitrovića

  • 5

Posle inostrane karijere, fudbaler Nikola Mitrović odigrao je polusezonu za Napredak iz Kruševca i to besplatno jer je sve plate dao u humanitarne svrhe i tako svojim primerom pokazao šta znači biti human.

>>>Bio je specijalista za struganje šerpi, šef kuhinje ga je molio da ostavi fudbal, danas je on najskuplji defanzivac na svetu

Skromni vezista za Sportski žurnal ističe da je tokom svoje bogate karijere zaradio dovoljno i da je najveće zadovoljstvo kada hoćeš i možeš da pomogneš onima kojima je pomoć najpotebnija.

- Uvek sam spreman da pomognem. Odazivao sam se raznim akcijama, jer želim i mogu. Kada sam se vratio u Napredak odlučio sam da svaku zaradu dam u humanitarne svrhe, jer znam da će taj novac nekome i te kako značiti. U dogovoru sa klubom moja plata je direktno odlazila na račun organizacije "Budi human", čiji je osnivač naš nekadašnji vaterpolista Aleksandar Šapić - istiakao je Mitrović

Da podsetimo, tokom karijere Nikola Mitrović je igrao za Makabi Tel Aviv, Volgu, Anartozis,  Šangaj Šenhun, Ujpešt i Videoton, a sledeća destinacija za iskusnog vezistu mogla bi da bude Poljska.  

Jedan od najlepših golova jesenjeg dela koji je postigao Mitrović pogledajte klikom na link ispod:

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA