≫ 

Real pobedio uz dva penala i crveni karton za rivala, Barsa primila neverovatan gol protiv Selte i remizirala (VIDEO)

Fudbaleri Selte i Barselone odigrali nerešeno u prvom meču osmine finala Kupa

  • 0

Mnogo je puta u prošlosti Selta "mučila" Barselonu, pa je tako bilo i ovog puta u prvom meču osmine finala španskog Kupa. Bez najboljih igrača, u prilično izmešanom sastavu, Barselona je u Vigu odigrala 1:1.

U prvi meč u 2018. godini, fudbaleri Selte su ušli motivisaniji i uspeli da iskoriste izostanke Mesija, Suareza, Inijeste, da ostanu neporaženi na svom terenu, iako će u revanšu imati težak zadatak da izbace velikog favorita.

Oba gola viđena su u prvom poluvremenu, a Barsa je stigla do vođstva u 15. minutu golom Hosea Arnaiza na asistenciju Adrea Gomeša.

Ipak, Selta se "razbudila" i rešila da uzvrati udarac. Brzu tranziciju i lepu akciju, golom je krunisao Sisto koji je praktično iz mrtvog ugla "probušio" Silensena i doneo izjednačenje svom timu.

Prethodno je veliku priliku imao Jago Aspas, koji je promašio faktički čist gol i nebranjenu mrežu sa manje od pet metara. Zatim se okrenuo i tugovao za propušetenom šansom, dok je njegov saigrač uputio bombu iz mrtvog ugla.

Drugi deo igre je bio dosta mirniji, ali su obe ekipe mogle do gola. Denis Suarez je imao priliku za Barsu, dok Emre Mor nije iskoristio šansu za Seltu.

I Real se namučio u ovoj fazi Kupa Kralja, pošto je Numansiju na gostovanu srušio u završnici i na kraju ubedljivo slavio sa 3:0. Prvi gol postigao je Geret Bejl sa bele tačke i dugo je na semaforu stajao rezultat od 1:0.

Od 60. minuta Kraljevski klub je imao i igrača više, pošto je Diamanka dobio drugi žuti karton i isključen je iz igre.

U 89. minutu je dosuđen novi penal za Real, a izveo ga je Isko, pošto je Bejl prethodno napustio teren. I on je bio precizan, da bi konačan rezultat u 91. minutu postigao Majoral za sigurnu pobedu kojom je Real rešio sve dileme oko plasmana u četvrtfinale.

Rezultati

Sreda

Kadiz - Sevilja 0:2

Las Palmas - Valensija 1:1

Formentera - Alaves 1:3

Ljeida - Atletiko Madrid 0:4

Četvrtak

Selta - Barselona 1:1

Leganes - Viljareal 0:1

Espanjol - Levante 1:2

Numansija - Real Madrid 0:3

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA