≫ 

Otkriven uslov pod kojim Mesi besplatno može da ode iz Barselone!

Malo verovatno, ali Argentinac se zaštitio u novom ugovoru od posledica političke nestabilnosti u Kataloniji

  • 1

Nestabilna politička situacija na relaciji Katalonija - Španija može uticati na status Lionela Mesija u Barseloni, a u ekstremnom slučaju može čak dovesti do toga da ikona kluba bez obeštećenja napusti "blaugranu"!

>>> KUPITE GA: Mesi rekao čelnicima Barselone kog igrača želi pored sebe!

Kako je to moguće? Malo verovatno, ali u teoriji ipak moguće, pišu španski mediji.

U novom ugovoru, koji je Mesi potpisao u novembru, i njime ga klub "zaštitio" obeštećenjem od 700 miliona evra za svakog ko želi da ga kupi, postoji i klauzula koja će se aktivirati samo u slučaju otcepljenja Katalonije od Španije.

U slučaju tog scenarija, Argentinac bi automatski postao slobodan igrač, otkupna klauzula bi se odmah stavila van snage, a Katalonci bukvalno ne bi zaradili ni dinara na najboljem igraču u istoriji kluba i jednom od najboljih ikada. 

To je, naravno, horor scenario za Barselonu, ali malo verovatan u ovom trenutku kada je politička situacija u Španiji kudikamo mirnija u odnosu na postreferendumski period u Kataloniji koji nije doveo do očekivanih konkretnih rezultata u korist separatističkih lidera u toj pokrajini, mada tenzije i dalje postoje.

Prema nekim spekulacijama, Barseloni bi i u slučaju secesije Katalonije bilo dozvoljeno da nastavi takmičenje u Primeri iz sportskih razloga, ali španski zakon jasno definiše da će svaki katalonski sportski kolektiv u slučaju otcepljenja biti isključen iz takmičenja pod okriljem Španije.

Zato je Mesi i posegao za ovakvim korakom, kako bi bio siguran da će nesmetano moći da nastavi karijeru u nekoj od najjačih liga Evrope kada i ako Katalonija bude samostalna.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA