Notingem Forest šokirao Arsenal sa dva fenomenalna gola i dva penala (VIDEO)

Nekadašnji velikan slavio u meču FA kupa sa 4:2 na svom terenu i izbacio Tobdžije iz nastarijeg fudbalskog takmičenja u istoriji

  • 2

FA kup iz godine u godinu priređuje brojna iznenađenja, a već na startu 2018. godine videli smo i jedno od najvećih! Notingem Forest je izbacio Arsenal pošto ih je savladao sa 4:2 na svom terenu.

Nekadašnji velikan koji je godinama tavorio u nižim ligama Engleske sada se lagano vraća na veliku scenu, a pobeda protiv Tobdžija mogla bi dvostrukom prvaku Evrope da da dodatni stimulans za bolje rezultate u Čempionšipu u nadi da bi se uskoro u Notingemu ponovo mogao igrati najbolji fudbal.

Erik Ličaj je u 20. minutu zatresao mrežu Arsenala, pošto je iskoristio sjajan centaršut (ili direktan šut na gol iz skraćenog kornera, koji je izveo Kiran Dovel) i zakucao loptu glavom ispred Ospine na gol liniji.

Nije se dugo čekao odgovor Tobdžija, koje su preko Mertesakera izjednačile u 23. minutu.

Ipak, ponovo je Ličaj stupio na scenu i u 44. minutu postigao fenomenalan gol nakon što mu se lopta odbila na ivicu kaznenog prostora. Primio je na grudi i raspalio u rašlje Arsenalovog gola.

Foto: Guliver/Shaun Botterill/Getty Images

Kada je Brereton sa penala u 64. minutu povisi na 3:1 bilo je jasno da se Arsenalu ne piše dobro.

Nadu im je vratio Velbek golom u 79. minutu, posle kiksa golmana Smita. Ipak, sve je raspršeno novim golom sa bele tačke za Notingem Forest u 85. minutu, kada je realizator kaznenog udarca bio Dovel, za veliko slavlje navijača jednog od najvećih engleskih klubova.

Prethodno je Totenhem sa 3:0 bio siguran na svom terenu protiv Vimbldona. Vest Hem će morati da igra novi meč protiv Šruzberija, pošto u prvom nije bilo golova, a Njuport posle ponovljene utakmice ide dalje pobedom protiv Lestera od 2:1.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rogozin

    7. januar 2018 | 19:17

    Da je Stojkovic branio Arsenal bi prosao.

  • čarls bronson

    8. januar 2018 | 01:42

    Notingem je nekada bio prvak Evrope i u njemu je , u Engleskoj, zaigrao prvi crni igrač desni bek Viv Anderson . Davno je to bilo pre 45 godina .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA